Pohjola pitelemätön Jämsässä

Pohjola lähti kilpailuun voitto mielessään ja SM-sarjan kärkeen kivunnut kuljettaja hallitsikin hiekkapohjaisen reitin tapahtumia koko kaksituntisen kilpailun ajan.

– Kisa oli hyvä ja meni suunnitelmieni mukaisesti. Olin startissa kolmas, mutta nousin kärkeen jo alle kilometrin ajon jälkeen. Sen jälkeen etsin tasaisia linjoja ja ajoin rauhassa, Pohjola kuvaili.

– Mekaanikkoni näytti minulle väliaikoja, joten tiesin, miten kaukana muut ovat. Hieman jännitti, koska jouduin tankkaamaan kaksi kertaa ja takana olleet kuskit vain kerran. Sain kuitenkin vedettyä tarpeeksi eroa ennen huoltoja, joten en menettänyt kärkipaikkaani missään vaiheessa.

24MX SM Cross Countryn SM-luokassa toiseksi ajoi Pohjolan seuratoveri Matias Savo ennen Hyvinkään Moottorikerhon Lari Jukolaa.

Turun Seudun Moottoriurheilijoiden Jiri Leino oli pitkään kiinni kolmospaikassa, mutta hän joutui keskeyttämään bensan loputtua viimeisellä kierroksella, alle kilometri ennen maalia.

Kärkkäinen, Lehtiö ja Viljakainen
Suomen Cupin ykkösiä

Jämsässä ajettiin myös naisten sekä kahden veteraaniluokan Suomen Cupien toiset osakilpailut.

Naisissa Vantaan Moottorikerhon Sanna Kärkkäinen otti kauden toisen voittonsa, vaikka hän ei meinannut saada pyöräänsä käyntiin startissa. Kärkkäinen nousi kuitenkin joukon hänniltä nopeasti kärkikolmikkoon ja varsin vaivattomasti myös ensimmäiseksi.

– Ehti jo iskeä pieni paniikki, kun pyöräni ei startannut. Sitten kun se käynnistyi, pyrin ajamaan aivan täysillä ja nousta vain nopeasti ylöspäin. Onneksi pääsin letkasta heti alussa ohi, Kärkkäinen kertoi viitaten siihen, että naisten luokan kanssa ajoivat samaan aikaan nuoret, 60-vuotiaat veteraanit ja classic.

– Lopulta voin olla tyytyväinen ajamiseeni. Menin kaksi ensimmäistä kierrosta aivan rajoilla, mutta samanlainen vauhti saisi olla aina päällä.

Toisen sijan otti Padasjoen Moottoriurheilijoiden Hanna Mertsalmi ja kolmospaikan Mäntsälän Moottorikerhon Marita Nyqvist. Kärkikolmikko oli sama myös kauden avauksessa.

40-vuotiaiden veteraanien Suomen Cupin toisen osakilpailun ykkönen oli Hyvinkään Moottorikerhon Lari Lehtiö, joka otti sarjan ykköspaikan haltuunsa. Toiseksi ajoi Salon Moottorikerhon Juha Puotsaari ja kolmanneksi Heinolan Moottorikerhon Jari Nurminen.

– Ei haittaa, että avauksen kärkikaksikko ei ollut täällä. Olen ollut flunssassa ja kisan lopussa alkoivat takareidet kramppailla. Minulla ei ollut paras veto päällä, mutta hienoon tulokseen ajoni silti riitti, Lehtiö iloitsi.

50-vuotiaissa veteraaneissa juhli Salpausselän Moottorikerhon Pekka Viljakainen. Toiseksi nopein oli Hämeenlinnan Moottorikerhon Tapio Koivusaari ennen Hyvinkään Moottorikerhon Pasi Virtasta.

– Lähdimme liikkeelle starttiryhmämme viimeisenä luokkana, joten reitillä oli paljon ruuhkaa. Nousin kuitenkin luokkani kärkeen ja sain jo hyvissä ajoin tietooni, että ero taakse on kolme minuuttia. Siksi sain ajaa rauhassa, Viljakainen kuvaili.

Kansallisissa lähdöissä voitot menivät 60-vuotiaissa veteraaneissa Hyvinkään MK:n Ari Vajavaaralle, alle 20-vuotiaissa Sysmän MK:n Jani Saloselle, nuorissa Hyvinkään MK:n Samuli Puhakaiselle, B-luokassa Vantaan MK:n Toni Niemiselle, harrasteessa Saarijärven Moottoripyöräurheilijoiden Taneli Parantaiselle ja classicissa Salon MK:n Juha Puotsaarelle.

Neliosainen cross countryn SM-kausi jatkuu Miehikkälän Moottorikerhon isännöimänä 22. elokuuta.

A, SM 2/4:
1. Eemil Pohjola, JSMK, Husqvarna
2. Matias Savo, JSMK, Beta
3. Lari Jukola, HyMK, KTM
4. Joni Kaivolainen, AsikMK, KTM
5. Antti Hänninen, SsMK, Husqvarna

Naiset, Suomen Cup 2/4:
1. Sanna Kärkkäinen, VMK, KTM
2. Hanna Mertsalmi, PadMU, Yamaha
3. Marita Nyqvist, MäntsMK, Yamaha

V40, Suomen Cup 2/4:
1. Lari Lehtiö, HyMK, Honda
2. Juha Puotsaari, SaMK, Husqvarna
3. Jari Nurminen, HeMK, Yamaha

V50, Suomen Cup 2/4:
1. Pekka Viljakainen, SsMK, Husqvarna
2. Tapio Koivusaari, HlMK, KTM
3. Pasi Virtanen, HyMK, KTM

B:
1. Toni Nieminen, VMK, KTM
2. Samuli Launonen, PiMoKe, KTM
3. Henri Nykopp, MENS, Honda

Nuoret:
1. Samuli Puhakainen, HyMK, TM
2. Joni Mäkelä, VMK, Kawasaki
3. Tino Nuuttinen, KaMoKe, KTM

U20:
1. Jani Salonen, SyMK, Husqvarna
2. Kosti Kirjavainen, KaMoKe, KTM
3. Antti Ahtila, HlMK, KTM

V60:
1. Ari Vajavaara, HyMK, KTM
2. Antti Myllymaa, HlMK, Husqvarna
3. Jouko Peltoniemi, TMK, KTM

Classic:
1. Juha Puotsaari, SaMK, Honda
2. Jari Hätönen, KaMoKe, KTM
3. Ari Kannela, HMK, Yamaha

Harraste:
1. Taneli Parantainen, SaarMPU
2. Eetu Ahonen, MSMK, KTM
3. Jesse Korhonen, JSMK, Kawasaki

Kaikki tulokset:
www.minimalisti.fi/tulospalvelu
 

Uusin numero