Pohjamo ison luokan kolmas Jämsässä

– Rankka koitoshan se oli näin kesämieheltä, Pohjamo totesi.

– Ensimmäisen kierroksen olin aivan kuutamolla, toisella tuli huono olo, mutta kolmas sujui. Enempää en olisi kuitenkaan jaksanut ajaa.

Pohjamo oli itse yllättynyt omasta vauhdistaan, sillä kesän aikana ajotunteja on kertynyt alle kymmenen.

– Mutta eihän se vauhti sillä lailla katoa, vaan kestävyys. Ja näin harrastelupohjalta ajo muuttuu varovaisemmaksi, kun miettii, että kuka tekee huomenna työt, jos telon itseni tuohon puuhun.  

Saloset perusajolla pisteille

Valtteri Salonen ehti keskinkertaisella ajolla avoimen luokan viidenneksi.

– Peruskisa, ei mitään ihmeellistä. Vähän tuli kaatuiltua ja pari kertaa sammutin pyörän pätkillä. Polveakin teloin matkalla. Takajarrulevy vääntyi lopussa siirtymällä ja viimeisen pätkän joutui ottamaan varovasti. En oikein löytänyt hyvää ajorytmiä hitaampiin metsäpaikkoihin, Salonen kertoo.

Lauri “Leuka” Salonen ulkoilutti Jämsässä 250-kuutioista kaksitahtista TM:ää ja oli avoimen luokan tuloksissa sijalla kymmenen.

– Täysiä tultiin ja pyörä toimi. Tuloksista näkee lopputuloksen, että kuskissa tässä on syytä. Vauhti on nyt hiukan kateissa, Leuka tuumi kisan jälkeen.

Kilpailun kovin luokka oli tällä kertaa pikkunelarit, jota hallitsi MM-kakkosena oleva Eero Remes. Hänen jälkeensä toiseksi ehti EM-sarjan kärkimies Roni Nikander ja kolmanneksi TM:llä MM-sarjaa kiertävä Antti Hellsten.

Pulkkinen kahdeksas piikeissä

Piikkiluokassa Hämeenlinnan Jari Pulkkinen teki 125-kuutioisella TM:llä ajotauon jälkeen pienimuotoisen paluun enduropoluille ja ajoi luokan kahdeksanneksi. Jämsän TM-kuski Eemil Pohjola ajoi sijalle 11.

Henry Oleniuksen päivä oli synkkä. Sitä värittivät kaatumiset ja pyörän kolhiminen, minkä vuoksi öljyt eivät meinanneet pysyä moottorissa. Tuloksena oli vaatimaton 20. sija. Marko Leponiemen päivä puolestaan päättyi keskeytykseen neljännellä pätkällä.

Piikeissä voittoon ajoi Pohjamon tavoin valikoivasti kisaava entinen maailmanmestari Petteri Silvan, joka onnistui pitämään nuoret haastajat Joni Kaivolaisen ja Paavo Honkasen takanaan.

Yleiskilpailun nopein oli Marko Tarkkala. TM-kuljettajista Antti Hellsten oli neljäs, Petri Pohjamo kahdeksas ja Valtteri Salonen sijalla 13.
 

Viimeisin numero