Pirelli Supercorsa V4 – sekä katu- että ratakuskeille

Pirelli tuo markkinoille jo neljännen sukupolven urheilullisesta Supercorsa-renkaastaan.

Vuoden 2023 alussa markkinoille tuleva Supercorsan neljäs sukupolvi kantaa mallinimeä Supercorsa V4. Se on aiempaan tapaan saatavilla sekä katukäyttöön tarkoitettuna SP-versiona että ratakäyttöön suunniteltuna SC-versiona (SC eri seosvaihtoehdoilla). Neljännen sukupolven Supercorsa uudistuu perusteellisesti, sillä se saa uuden runkorakenteen, profiilin, seokset ja pintakuvion. 

Diablo Supercorsa syntyi alunperin Pirellin kokemuksen myötä Superbiken MM-sarjassa, jossa italialainen rengasvalmistaja on tehnyt yhteistyötä ja toiminut ainoana rengastoimittajana vuodesta 2004. Pirelli julkaisi vuonna 2005 Diablo Superbike Slick -renkaan, joka oli tarkoitettu pelkästään rata-ajoon. Kaksi vuotta myöhemmin Pirelli esitteli Diablo Supercorsa SC:n ja seuraavana vuonna Diablo Supercorsa SP:n (Sport Production). 

SP-versio loi uuden segmentin maantiekäyttöön tarkoitettujen renkaiden maailmassa. Toisin kuin ratakäyttöön tarkoitettu SC, niin SP:ssä käytetään kahta eri seosta, keskialueella kovempaa ja reuna-alueilla samaa kuin SC:ssä, jotta rengas täyttäisi myös katuajon vaatimukset ja kohtuullisen kulutuskestävyyden. 

Supercorsa V4:llä Pirelli viimeistelee Diablo -sporttirengassarjan neljännen sukupolven, joka alkoi vuonna 2021 Diablo Rosso IV:llä ja jaktui vuonna 2022 Diablo Rosso IV Corsalla. 

Uusin numero