Pikku-Samurai Dani Pedrosa viimeisestä kilpailustaan – Se tuntui häpeälliseltä

Pedrosa voitti urallaan vuonna 2003 125-kuutioisten maailmanmestaruuden, kahdella seuraavalla kaudella tuli mestaruudet 250-kuutioisissa. Sen jälkeen hän siirtyi MotoGP:hen Repsol Hondalle, missä ajoi uransa loppuun asti kaikkiaan 13 kautta. Ne sisälsivät kolme MM-hopeaa ja kolme MM-pronssia. Varikolla erittäin pidetty Pedrosa ajoi urallaan 217 MotoGP-kilpailua, voittoja hän napsi 31, palkintopallipaikkoja huimat 112.
 

Pedrosa päätti lopettamisestaan jo aikaisin kesällä. Ensi kaudeksi hän siirtyy Mika Kallion pariksi KTM:n testikuljettajaksi. 

Viimeisen kilpailun jälkeen tunteet olivat pinnassa.
 

"Tottakai minulla oli erityinen tunne ennen tämän päivän kilpailua. Tiesin, että urani viimeisen kilpailustarttini aika oli tullut. No, itse asiassa kävi ilmi, että sain niitä kaksi! Valitettavasti sää oli todella hankala koko päivän. Molemmissa lähdöissä taistelin takapään kanssa niin paljon, etten päässyt täyteen vauhtiin. Odotin todellakin toisesalähdössä tilanteen olevan todella paljon parempi, koska radalla oli vähemmän vettä. Muutimme renkaita ja minulla ei ollut lainkaan pitoa, joten ainoa mahdollisuuteni oli yrittää päättää kilpailu ilman kaatumisia. Se tuntui hieman häpeälliseltä, mutta kun tulin takaisin varikkopilttuuseen, huomasin kaikkien odottavan minua - Tiimini, perheeni ja kaikki tärkeät ihmiseni – Se hetki oli hyvin tunnepitoinen. Olin iloinen nähdessäni heidän kaikkien tunteensa. Se merkitsi minulle paljon. Nyt minulla on useita tapahtumia joihin minun on osallistuttava, mutta sen jälkeen yritän saada aikaa itselleni ja rentoutua hieman ennen ensi vuotta ja uusia kuvioita. "

 

Uusin numero