Pikku-Panigale kasvaa

Ducati on tuonut pieneen Panigaleen uuden 1299:n ulkonäön lisäksi pidemmän iskun turvin lisäkuutioita. Uuden mallin iskutilavuus on 955 kuutiota. Tehoa siitä irtoaa maksimissaan 157 hevosvoimaa ja vääntöä 107,4 newtonmetriä. 

Vanhaa tuttua on moottorin toiminen rungon kantavana osana ja matala 176 kilon kuivapaino. Malli on täynnä ajamista tukevaa elektroniikkaa: varusteisiin kuuluu quick shifter, valittavat ajoasetukset, kolmeasentoinen ABS, luistonesto sekä moottorijarrun kontrollointi. 

959:n keula on Showan 43-millinen Big Piston ja takapään joustoja kontrolloi sivulle asennettu, progressiivisesti linkutettu Sachsin iskari, molemmat päät luonnollisesti täysin säädettäviä. Jarrut ovat Brembon käsialaa, ja edessä 320-millisiä levyjä puristavat M4.32-monoblock-satulat. 

Ratakuskien iloksi malliin saa lisävarusteena DDA+ GPS –tiedonkeruujärjestelmän. GPS-järjestelmä toimii kierrosaikamittarina ja DDA+ tallentaa tarpeellisia tietoja myöhempää tarkastelua varten. 

959 Panigale on ensimäminen Superquadro-moottorilla varustettu malli, joka täyttää uudet Euro 4 –päästörajat. Oheisessa galleriassa Euro 4 –mallin tunnistaa järeämmästä äänenvaimentimesta. 

Uusin numero