Pielisen ympäriajo hätyytteli osallistujaennätystä

Pielisen ympäriajo saavutti viime lauantaina ”miehen iän”, kun pinta-alaltaan Suomen neljänneksi suurin järvi kierrettiin motoristien yhteisajona jo 50. kerran.

Joensuun Custompyörä Club isännöi Pielisen ympäriajoa vasta neljännen kerran, mutta itse tapahtumalla on pitkät perinteet. Juuret ulottuvat aina vuoteen 1948, ja alkuvuosina mukana oli sekä autoja että moottoripyöriä. Silloin kyseessä oli enemmänkin tarkkuusajo-tyylinen tapahtuma. 1970-luvun alusta Pielisen ympäriajo on ollut puhdas moottoripyörätapahtuma, jossa 90 kilometriä pitkä järvi kierretään yhdessä letkassa. Parhaimmillaan osallistujamäärä on ollut 200, jolloin letkan pituus on venynyt yli neljään kilometriin.

Tänä vuonna päästiin lähelle ennätystä, sillä osallistujia oli 197. Vaikka järjestäjän nimessä on sana custom, olivat kaikki pyörätyylit yhtä tervetulleita letkaan. Pielinen kierrettiin vastapäivään, ja pysähdyksiä tehtiin Lieksan ja Kolinportin ohella myös reitin pohjoisimmassa kulmassa, jossa käytiin Nurmeksen sankarihaudoilla laskemassa seppele. Liikenteenohjaus oli hoidettu mallikkaasti koko matkalla, ja letka pääsi ajamaan taukopaikalta toiselle katkeamattomana. Erityiskiitos kuuluu myös kaikille osallistujille, sillä letkassa ajettiin turvallisesti ilman vaaratilanteita.

Uusin numero