Petrucci sittenkin Superbiken MM-sarjaan

MotoAmerica-sarja vaihtuu ensi kaudeksi Superbiken MM-sarjaksi, mutta italialaiskuljettaja Danilo Petruccin pyöränä pysyy tämän kauden tapaan Ducati Panigale V4 R.

Ducatin edustajat ehtivät jo viime viikolla ilmoittaa, että Danilo Petruccin palveluksia ei tarvita Superbiken MM-sarjassa, vaan mieluummin tuomaan mainetta ja kunniaa tämän kauden tapaan MotoAmerica-sarjassa. Nyt on ääni muuttunut kellossa, ja Barni Ducati ilmoittaa Danilo Petruccin ajavan heidän väreissään ensin vuoden Superbiken MM-sarjan. 

Kaudella 2023 debyyttinsä Superbiken MM-sarjassa tekevälle Petruccille WorldSBK-varikot ovat jo tuttuja, aloittihan italialainen maailmanvalloituksensa Superstock 600 -luokan Euroopan mestaruussarjassa (2007-2009) ja sen jälkeen STK1000 Cupissa (2010-2011). Tonnisissa hän ajoi ensimmäisen kauden Team Pedercinin Kawasakilla, ja toisen kauden Barni Ducatilla, joten ensi vuoden diili saman tiimin kanssa on tavallaan paluu kotiin. STK1000-luokassa Petrucci ajoi Ducatilla kauden kymmenessä osakilpailussa kuudesti paalulle ja otti neljä voittoa, jotka riittivät kakkossijaan sarjassa. Se tiesi samalla ponnahdusta uralla eteenpäin, ja seuraavaksi kaudeksi Petrucci nousikin MotoGP-luokkaan. Siellä hän ehti ajaa kymmenen täyttä kautta. Suurimmat menestykset tulivat Ducateilla, tehdas-Ducateilla yhteensä kaksi MM-osakilpailuvoittoa, kymmenen podiumsijoitusta ja MM-sarjassa hän sijoittui vuonna 2019 kuudenneksi. Sitä ennen hän ehti ajaa Pramacin Ducateilla kahdesti MM-loppupisteissä kahdeksanneksi.

Petruccin ja Ducatin välit ovat koko ajan pysyneet läheisinä, vaikka hän viimeisen kokonaisen MM-kautensa MotoGP-luokassa (2021) ajoikin Tech3 KTM:llä. Tänä vuonna Petrucci laajensi repertuaariaan osallistumalla KTM:llä myös Dakar-ralliin, jossa hän ehti ottaa yhden etappivoiton ennen tekniikkamurheita. Tällä kaudella hän ajoi myös yhden MotoGP-luokan MM-osakilpailun Suzukilla tuuratessaan loukkaantunutta Joan Miriä. 

Tämän vuoden päätavoite 32-vuotiaalla Petruccilla oli MotoAmerica-sarjassa, jossa hän sijoittui Ducati Panigale V4 R:llä loppupisteissä toiseksi. Siten pyörä on jo valmiiksi tuttu, kun hän ensi vuonna asettuu Superbiken MM-sarjan lähtöruudukkoon Barni Ducatin kalustolla. 

Uusin numero