Petrol Circus Bike Build Off -kisassa sportti kohtaa klassikon

Kilpailussa kaksi joukkuetta Janne" Kurko" Kervisen porukka, Jep Jep, kohtaa Leo "Leq" Laurellin joukkueen, Prätkäpajan. Joukkueet rakentavat moottoripyörän alusta loppuun ja yleisö äänestää tekstiviesteillä voittajan.

Yksi maailman tunnetuimmista moottoripyörärakentajista Jesse James julkistaa voittajan sunnuntaina klo 15.30 Petrol Circus Stagella.

Molempien joukkueiden keulahahmot ovat tunnettuja rakentajia. Kurko tunnetaan kauniista linjoista ja taidokkaista yksityiskohdista.

Pohjoishelsinkiläisen Leqin joukkue on tunnettu teknisestä osaamisestaan ja pelottomasta asenteestaan.  Prätkäpaja edustaa kisassa sporttista rakentamista, kun joensuulainen Jep Jep puolestaan klassista Harrikka-rakentamista.
 
Prätkäpaja rakentaa
sporttisen pyörän

 
Rakentamisen lähtökohtana on vuosimallin 2000 Hayabusa, joka on nopea ja virtaviivainen pyörä. Siitä jalostetaan näyttelyn aikana todellinen superpyörä. Pyörää kevennetään niin painoltaan kuin ulkonäöltäänkin ja samalla sitä tehostetaan rutkasti turbolla.

Pääpaino rakentamisessa on ulkonäön face-liftissä, jossa valasmaisesta originaalilookista tehdään kiukkuinen ja keveä superpyörä. Pyörä pintakäsitellään aidolla kullalla ja pinstriping-tekniikalla.
 
Jep Jepin pajassa
syntyy Harrikka

Harrikan kantapyöränä on Buell vuosimallia 98 eli  Harley-Davidsonin  valmistama sporttisempi pyörä. Se muuntuu  race-henkiseksi laitteeksi, jossa yhdistyy hiukan vanhaa henkeä suhteellisen uudella tekniikalla.

Pyörä on sellaista genreä, jota Suomessa ei ole juurikaan nähty. Pyörässä on suurin osa käsityötä ja valmiita komponentteja on käytetty todella vähän.  

Tänä vuonna Pohjoismaiden suurimmassa moottoripyöränäyttelyssä MP 13 -messuilla on mukana  kaikki suurimmat moottoripyörä- ja varustemerkit. Uusien pyörien lisäksi tapahtuman Petrol Circus esittelee Suomen laajimman ja kansainvälisemmän rakennettujen moottoripyörien näyttelyn, lähes 150 pyörää.

Tapahtumassa jaetaan rakentajapalkintoja 10 000 euron arvosta. Kilpailuluokkia ovat Bobber, Chopper, Classic, Custom, Fighter, Racer, Scooter/Moped ja Sport Bike.

Tarjolla on runsaasti ohjelmaa, työnäytöksiä ja kisoja. Petrol Circuksen tähtivieras on tv- ja moottoripyöräpersoona Jesse James. MP-messut on avoinna pe 1.2. klo 10-20, la 2.2. klo 9-18 ja su 3.2. klo 10-17.  

MP-messujen sulkeuduttua perjantain ja lauantaina järjestetään Messukeskuksessa Supercross SM -kilpailut pe 1.2. klo 19-22 ja la 2.2. klo 18-21.
 

Uusin numero