Perttulan Pöräyksen haastavalla reitillä nähtiin reilusti kaatumisia

Sää suosi katsojia ja järjestäjiä, mutta heleä auringonpaiste sai kilpailun maastokokeilla veden virtamaan ajouria pitkin. Aamupäivällä ajetuissa harrastajaluokkien kilpailuissa se ei vielä haitannut, mutta puolipäivästä startanneet A- ja B-luokkien kilpailijat saivat nauttia talvisesta endurosta parhaimmillaan.

Paikoin vetinen ja mäkinousuissa niljakkaan kivinen reitti ei montaakaan kokenutta kilpailijaa haitannut, päinvastoin. Yleiskilpailun kakkonen ja A2-luokan voittaja Kimmo Hurri tiivisti fiiliksensä kisan jälkeen:

– Oli muuten ihan erinomainen kisareitti. Minä tykkään tuollaisista hiukan haastavista paikoista, joissa ei pärjää ajamalla reikäpäänä vaan tarvitaan ajosilmää ja ajotaitoa.

Mieli oli muuttunut, sillä viidennen maastokokeen lähdössä Hurri manaili ”edellisen pätkän” kahta tyhmää kaatumistaan sievistellen ilmaisten sapekkaasti.

Tekniikkamurhe vei voiton

Kilpailun aloittivat maastokokeiden pohja-ajoilla Teemu Lehtimäki ja Henry Olenius. Molempien menon hyydytti sama tekniikkamurhe, pois paikoiltaan hypänneet ketjut. Lehtimäki joutui keskeyttämään, Olenius menetti liki minuutin kammetessaan kahdesti ketjuja paikoilleen neljällä maastokokeella.

Kimmo Hurri nousi kisan kärkeen kilpakumppanien tekniikkamurheiden myötä. Haastaja vaani kannoilla, Teemu Latostenmaa pamautti hurjan 14 sekunnin pohja-ajan ja nousi kärkeen.

– Tarkastin tulokset ja huomasin olevani kahdeksan sekunnin johdossa. Heti seuraavan maastokokeen alussa kaaduin kun jalka upposi pehmeään lumeen. Siinä meni muutama sekunti pyörää pystyyn nostaessa ja ehdin miettiä että tässäkö kisa ratkesi, muisteli Latostenmaa maalissa.

Ajorytmi kuitenkin säilyi, ja viidennen maastokokeen aika oli sekunnilleen sama kuin Hurrilla. Olenius voitti sen kuten viimeisenkin kuudesta maastokokeesta, jossa Latostenmaa puristi 22 sekuntia nopeamman ajan kuin Hurri. Voittomarginaaliksi tuli lopulta puoli minuuttia.

– Tämä oli hyvä kisa. Viime viikonloppuna SM-osakilpailu meni penkin alle, ja tämä voitto tekee hyvää itseluottamukselle, tunnusti kilpailun voittaja Latostenmaa.

Peetu Juupaluoma SM-voittoon

Nuorten SM-osakilpailun voittaja pesi jo pyöräänsä kun hänet tavoitettiin puhelimitse. Nöyrä työnteko leimasi nuoren miehen urakkaa Perttulan Pöräyksessä:

– Pieni flunssa alkoi vaivata viikolla, ja viimeinen maastokoe tuntui todella pitkältä. Siinä kaatuillessa ehti jo miettiä näinkö se voitto lipeää. Pyöräkin oli vähän alavireessä, viikolla treeneissä alkoi kytkin luistaa. Me vaihdettiin kytkinlevyt, mutta kisassa sama vaiva jatkui. Siihen nähden kilpailu meni oikein hyvin, tuumasi U-20-luokan voittaja.

 

Uusin numero