Peräti 142 000 silmäparia todisti Brnossa Kallion upeaa voittoa

Podiumille Brnossa nousi voittajan ominaisuudessa myös toinen suomalainen, eli tallipäällikkö Aki Ajo, jonka tiimin espanjalaiskuljettaja Luis Salom kiirehti ykköseksi Moto3-luokassa.

Kolmatta kautta belgialaisessa Marc VDS Racing-tiimissä kilpailevan Kallion uran 13:s MM-osakilpailuvoitto oli häneltä myös mainio työnäyte ensi kauden kuljettajamarkkinoille, jotka käyvät juuri nyt kuumimmillaan.

Kallio, 30, ei ole valottanut vielä kauden 2014 suunnitelmiaan, mutta varikkohuhujen mukaan tarjouksia on tullut myös parilta muulta Moto2-luokan tiimiltä, kuin myös tosiltakin tahoilta. Kallion paluu MotoGP-luokkaan ei ole siis sekään mikään mahdottomuus.

Kallio taistelee kuluvalla kaudella MM-mitalista. Hän on kymmenen osakilpailun jälkeen neljäntenä 52 pistettä sarjaa johtavan englantilaisen tiimikaverinsa Scott Reddingin takana.

Brnossa kahdeksanneksi jääneelle Reddingille Kallion voitto oli hyvä asia. Kallion voitto tiesi samalla sitä, että Reddingin lähin uhkaaja, Tshekin GP:ssä neljänneksi sijoittunut espanjalainen Pol Espargaro ei pystynyt kaventamaan eroa sittenkään suuremmin. Nyt sitä on 21 pistettä Reddingin eduksi.

– Menetin vähän etumatkaani Espargaroon, mutta olen iloinen siitä, että pystyin rajoittamaan tappioni vain viiteen pisteeseen. Ensi viikonloppuna jatketaan sitten Silverstonessa ja katsotaan nyt, miten onnistun kotiyleisöni edessä, totesi kaksi voittoa – Assen ja Mugello – meneillään olevalla kaudella saavuttanut Redding.

Marc VDS:n tiimipäällikkö Michael Bartholemy totesi jo kauden alla, että Kallio ei aja välttämättä jokaisen kilpailun voitosta, mutta hän tekee sen silloin, kun sitä eniten kaivataan. Kallio lunasti tältä osin tiimipäällikkönsä odotukset sataprosenttisen tyylikkäästi.

– Meidän tavoitteemme on aina ollut saada tiimiimme kaksi sellaista kuljettajaa, jotka molemmat voivat voittaa kilpailuja. Mikan myötä saavutimme tuon tavoitteemme sunnuntaina, tähdensi Bartholemy.
 

Uusin numero