Pentti Nurminen SM Aamuposti enduron voittoon

Nurminen voitti sekä yleiskilpailun, että 125ksm:n luokan. Alkukauden kansallisissa kisoissa Nurminen on kärsinyt pyörän tekniikkaa murheista, eivätkä ne jättäneet lahtelaista rauhaan nytkään, mutta maaliin mies kuitenkin sinnitteli.
– Pyörän kaasutin menee näillä keleillä jäähän ja moottoriin tulee käyntihäiriöitä.. Vikaan on selvitetty oikein urakalla, mutta emme ole vielä saaneet sitä korjattua. Ajo kulkee kuitenkin hyvin ja pyörä on muuten hyvä, kunhan saisimme tuon jäätymisvaivan pois. Päijänne ajo ajetaan kolmen viikon kuluttua ja täytyy vain toivoa, että saamme siihen mennessä pyörän toimimaan, kertoi Nurminen.
Yleiskilpailun toiseksi ja avoimen luokan voittoon ajoi Porvoon Oskari Kantonen. Yleiskilpailun kolmas oli Padasjoen Tuomas Ahonen, joka voitti puolestaan 250ksm:n nelitahtiluokan.
Nurmisen kerhokaveri Heikki Timonen johti Riihimäen kisaa aina toiseksi viimeiselle pätkälle asti, mutta joutui keskeyttämään tekniikka murheisiin.
– Ketjut lensivät pois rattailta ja menivät tuhannelle sykkyrälle takahaarukan ja moottorin väliin. Edessä oli keskeytys, harmitteli viisinkertainen Päijänne-voittaja Timonen.
Nurmisen jälkeen toiseksi 125ksm:n luokassa ajoi Riihimäen Mika Kaseva, joka kesti kotikisan paineet hyvin. Yleiskilpailussa hän oli viides. Luokan kolmas oli Nummelan Riku Nikander.
Avoimessa luokassa Kantosen jälkeen toiseksi tuli ex-maailmanmestari, Jämsän Petteri Silvan. Luokan kolmas oli Tuusulan Jani Laaksonen.
250ksm:n nelitahtiluokassa toiseksi ajoi Kuhmoisten Lauri Pohjonen. Jämsän Janne Suominen oli luokan kolmas.

SM-enduro, kauden avauskilpailu:
125ksm:
1.Pentti Nurminen SsMK, Yamaha, 2. Mika Kaseva RiMPKK, KTM, 3. Riku Nikander, NMK, KTM.

250ksm-4T:
1.Tuomas Ahonen PadMK, Kawasaki, 2.Lauri Pohjonen KuhMK, Husqvarna, 3.Janne Suominen J-SMK, Suzuki.

Avoin luokka:
1.Oskari Kantonen ME-Racing, KTM, 2.Petteri Silvan J-SMK, Suzuki, 3.Jani Laaksonen TuMK, KTM.

Uusin numero