Penna voitti Alastaron molemmat SM-lähdöt

Päivän parasta antia oli Nordic Superstock 600-luokan kärkikamppailu Niki Tuulen ja Eemeli Lahden kesken.

Nordic Superbike-lähdössä Sami Penna otti viikonlopun toisen voittonsa ja oli melkeimpä ylivoimainen.

Felix Nässin voittomarginaali kaventui Moto kolmosissa ja Pekka Päivärinta/Timo Karttiala jatkoi ylivoimaisia esityksiään.

Penna piti kulta-
mahdollisuudet yllä

Penna piti mestaruusmahdollisuutensa hengissä voittamalla Alastarolla toisenkin Nordic Superbike-startin.

Pärnussa nykyisin asuva Penna jätti toiseksi sijoittuneen Kari Vehniäisen tällä kertaa kauas taakseen. Voittomarginaali lähenteli kuutta sekuntia.

Alussa johtanut Mika Hautala kiusasi konneveteläistä loppuun asti ja otti pronssin karvan päälle kuuden sekunnin erolla voittajaan.

Päivän yllättäjä oli paluun radoille tehnyt Matteo Mossa kiirehtien Ducatillaan neljänneksi.

Vehniäinen johtaa sarjaa ennen päätöskilpailuviikonlopun kahta starttia 31 pisteellä. Voitollaan Sami Penna takasi itselleen PM-kullan.

Penna oli yllättynyt helpohkosta voitostaan.

– Odotin lopussa Vehniäisen tulevan ja hetken jo ajattelin vilkuilleeni taas väärää näyttötaulua, kun ketään ei perässä näkynyt, vitsaili Penna maalissa.

– Pystyin helposti ajamaan sellasia 1:19 kierrosaikoja, eikä tarvinnut puristaa riskillä, summasi Penna.

Kakkoseksi jäänyt Vehniäinen valitteli väsymystä.

– Voimat loppu. Oli veto pois oikeastaan koko päivän. Startissa kytkin haukkasi ja jäin siinä. Yritin kyllä rimpuilla, mutta Samia en kiinni saanut. Ajoi se sen verran kovaa, tunnusti konneveteläinen.

Superbike B-luokassa voiton vei Jere Lipponen. Suomen Cup-sarjaa johtava Olli Immonen oli kolmas ja eteni tavoittamattomiin.

Tuuli "kosti"

Tuuli "kosti" lauantaisen tappionsa tiimikaveri Lahdelle Nordic Superstock 600-luokan sunnuntaisessa kilpailussa. Tuuli repi tiukan kisan päätteeksi 2,8 sekunnin eron lahtelaiseen haastajaansa.

Jesse Maikola koppasi yllätyspronssin sarjakärki Ville Kandelinin nenän edestä. Kandelin vankisti otettaan luokan mestaruudesta jättäen haastajansa taakseen.

Turkulaisen etu kakkosena olevaan Aki Valkilaan on nyt 12 pistettä ja kolmoseen, Joel Vinnikaiseen 27. Alastarolla jaettiin samalla kaksiosaisen PM-sarjan mitalit ja kuussatasten mestariksi kruunattiin tanskalainen Rene Prang. Tuuli otti hopeaa ja Lahti pronssia.

Kuussatasten kilpailu ratkesi varvattavan toimesta arveli kisan kakkonen Lahti.

– Johdin kisaa ja ohitin varvattavan ulkokautta. Niki Tuuli meni riskillä kaverin ohi sisäkautta ja ohitettava nosti pyörän pystyyn ja osui minuun. Niki pääsi siinä karkuun, enkä sitä enää kiinni saanut, muisteli Lahti sunnuntaista ratkaisupaikkaa.

Nordic Superstock B 600-luokan ykköseksi kaasutteli Marko Vuorio. Vuorion tuplavoitto nosti kaverin kilpailemaan Suomen Cup mitalista. Cupia johtaa neloseksi ajanut Henri Ukonaho.

Moto3-luokassa sunnuntain kärkikolmikko oli sama kuin lauantaina. Nässi jatkoi voittamistaan ja piti mestaruusmahdollisuudet mahdollisimman hyvänä.

Nässi on Suomen mestari, jos kykenee voittamaan päätöskisan molemmat startit.

Sarjakärki Peter Paloranta oli tänäänkin toinen ja ero kakkoseen kaventui 10 pisteeseen. Vili Virtanen vankensi asemiaan SM-pronssin suhteen. Nässi vei myös PM.n.

Pekka Päivärinta/Timo Karttiala kaksikko otti toisen voittonsa näytöstyyliin. Voittomarginaali oli sunnuntaina puoli minuuttia ja ainoastaan kolmen kärki kerkesi maaliin voittajan kanssa samalla kierroksella.

Hallitseva mestaripari, virolainen sarjajohtaja Eero Pärm/Mairon Meius kaasutteli kakkoseksi käytyään tiukan kamppailun sarjakakkosen Markku Artiola/Joonas Salu duon kanssa.

Pärm/Meius tarvitsee päätöskilpailun kahdesta startista viisi pistettä varmistaakseen mestaruuden.