Penna ja Vehniäinen voittoihin Kemorassa

Lauantaina ajetun ensimmäisen kilpailun voittoon ajoi Sami Penna.
Pehmeillä renkailla kisaan lähtenyt Vehniäinen ajoi alkukierroksilla huikean rataennätyksen 1.07.583, mutta joutui lopulta taipumaan kuluneilla renkailla Pennalle. Sami Pennan tietä voittoon tasoitti kisan kärjessä tapahtunut kolarointi.
– Nousin lähdön jälkeen kolmanneksi ja seurasin lähietäisyydeltä Vesa Kallion ja Mika Koivuniemen taistelua kärkipaikasta. Pysyin helposti kärkikaksikon vauhdissa ja kävin pari kertaa Kallion rinnalla näyttäytymässä, kertoo Penna.

Dramatiikka kisaan saatiin Koivuniemen yritettyä ohitusta Kalliosta, tilanteessa tapahtuneen kolaroinnin seurauksena molemmat joutuivat keskeyttämään.
– Aivan normaali kisatilanne, toteaa Sami Penna rauhallisesti.

Pennan mukaan BMW S1000RR -pyörä alkaa nyt olla oikeissa säädöissä loppukautta varten.
– Kun säädöt ovat kohdallaan, niin renkaat kestävät helposti koko kisan ajan eikä kisa käy kuljettajankaan voimille, sanoi SM-­pistejohtoaan vahvistanut Sami Penna.

Sunnuntain kilpailun alku oli tasainen viiden kärkikuljettajan takoessa matalia 1.08 -kierrosaikoja. BMW-kuljettaja Kari Vehniäinen nousi alun viidenneltä sijalta kärkeen jo kisan puolivälissä ja karkasi helpon näköisesti kisan voittoon. Voitto oli Vehniäiselle tämän kauden ensimmäinen.
– Tein kaikki ohitukseni pääsuoralla. S1000RR on sekä tehokas että hyvä ajettava, joten ohitukset eivät tänään olleet erityisen vaikeita, kertoi hyväntuulinen Wehnä heti kisan jälkeen. Vehniäisen puheet saavat vahvistusta myös kierrosajoista, Wehnän paras kierrosaika (1.07.779) oli päivän ainoa 1.08:n alitus.

Loistavasti sujuneen kisaviikonlopun jälkeen Kari Vehniäinen jakaa ammattimiehenä kiitokset koko tiimille.
– BMW on Superbikeen aivan loistava lähtökohta, josta tiimi on rakentanut voittajapyörän. Koko tiimi on tehnyt valtavan määrän työtä sekä nyt kisaviikonloppuna että aikaisemmin kauden aikana. Kun vielä sain varikkotiimiltä tarkasti tietooni tilanteen koko kisan ajan, niin tässä on tulos hyvin tehdystä työstä, toteaa Vehniäinen lopuksi.

Tiimipäällikkö Esko Kuparinen ei voinut olla muuta kuin tyytyväinen kisan jälkeen.
– Kaksi voittoa ja molemmissa kisalähdöissä molemmat kuljettajat palkintopallilla, paljon paremmin ei viikonloppu voisi enää sujua, sanoo Kuparinen heti palkintojenjaon jälkeen.

Kuparinen on tyytyväinen tiiminsä kalustoon mutta muistuttaa silti kuljettajien merkityksestä menestykseen.
– Kilpailu SM-sarjassa on todella tasaista ja kovaa. Palkintopallille on tyrkyllä iso joukko kilpailijoita, sinne noustakseen kuljettajan on oltava lahjakas ja hyvässä kunnossa. Ylivoimaisesti suurin osa menestyksestämme kuuluu tiimin kahdelle hienolle kuljettajalle, sanoo Kuparinen.

Kuparisen hymy leviää entisestään, kun puhe kääntyy SM-pistetilanteeseen.
– Samin pistejohto on jo yli 20 pistettä ja Wehnä nousi jaetulle kakkossijalle, vaikea tästä on kahden kuljettajan tiimissä parantaa, toteaa Kuparinen.

Uusin numero