Penaltia pukkaa entistä herkemmin – järeät otteet käyttöön MotoGP:ssä

Genevessä kokoontunut MotoGP-komissio ja kansainvälinen moottoriliitto FIM ovat päättäneet ottaa aiempaa järeämmät rangaistuskeinot käyttöön viime kauden skandaalinkäryisen lopun jäljiltä. Lajin julkisuuskuva kärsi tahran, jota lähdetään nyt puhdistamaan joukolla ja huolella.

Rahallisten sanktioiden lisäksi rangaistusrepertuaariin tulevat edelleen oleellisesti kuulumaan penaltipisteet, jotka näyttelivät viime vuonna suurta roolia MotoGP-luokan maailmanmestaruutta ratkaistaessa.

Tosin se, mätkäistäänkö penaltipisteitä jatkossakin tapauskohtaisesti skaalalla 1-10, on vielä hionnan alla ja sen viimeistelystä vastaa FIM:n puheenjohtaja Vito Ippolito.

Joka tapauksessa jo tässä vaiheessa on selviö, että rangaistuspisteiden jakaminen ei perustu enää ensi kaudella kilpailun johdon näkemykseen, eli GP-sarjaa hallinnoiva Dorna tavallaan pesee kätensä tästä paljon polemiikkia aiheuttaneesta epäkiitollisesta roolista.

Ensi kaudella rangaistuksia jakaa kolme henkilöä käsittävä tuomaristo. Tuomaristoon kuuluvat MotoGP-sarjan uusiseelantilainen kilpailujohtaja Mike Webb ja FIM:n nimeämät kaksi edustajaa.

Uusin numero