”Pelkäsivät minua ja suojelivat toista” – maailmanmestari paljastaa salassa pidetyn MotoGP-kuvion

Asiat olisivat saattaneet olla täysin toisin, jos Honda olisi suostunut viime keväänä Stonerin tahtoon ja antanut tämän korvata silloin toipilaana olleen Dani Pedrosan Austinin GP:ssä.

Honda kuitenkin tyrmäsi tuon ajatuksen ja sen jälkeen välit kääntyivät ”happamiksi”, kuten kuninkuusluokan kauden 2012 jälkeen hyvästellyt Stoner kuvailee.

Stoner pysyi japanilaisvalmistajan palkkalistoilla vuoden 2015 loppuun testaten satunnaisesti Hondan MotoGP-pyöriä. Suorasanaisen Stonerin mukaan tuo oli kuitenkin enemmän pelkkää silmänlumetta ja Hondan ässän Marc Marc Marquezin suojelua.

”Minulla on nyt elämä,
en palaa kisakuskiksi”

– Palautettani ajamistani testeistä ei noteerattu missään vaiheessa MotoGP-tiimissä ja en halunnut jatkaa tuota touhua vain hyvin vuoksi. Halusin olla kehittämässä Hondaa, mutta he eivät sittenkään tahtoneet sitä. He (Honda) luulivat, että halusin palata radoille, mikä olisi aiheuttanut heille ongelmia. He pelkäsivät minua, sivaltaa Stoner, 30.

– Ei Marquez itse välitä siitä, ketä vastaan hän kilpailee. Ihmiset Marcin ympärillä näkevät asian kuitenkin toisin.

Stoner vakuuttaa samaan hengenvetoon, ettei hänellä ole aikomusta palata täysipäiväiseksi kisakuskiksi myöskään Ducatilla, jota hän hioo parhaansa mukaan mestarin iskuun.

Stoner näkee nykyisen, eräänlaisen insinöörin roolin unelmapestiksi.

– Se on fantastinen! On upeaa olla mukana tässä kokonaisuudessa. Kaikki ovat samalla sivulla ja olen todellakin nauttunut kokemastani. Mutta en palaa kisakuskiksi, sillä minulla on nyt elämä, johon GP-kuvio ei istu. Tiivistempoinen 18 kisan kausi, sponsoritilaisuudet ja niin edelleen. Se on yksinkertaisesti liikaa minulle ja perheelleni.

Rossi: ”Stoner ajaisi
podiumille jo Qatarissa”

Valentino Rossi sanoi keskiviikkona Malesiassa päättyneiden testien jälkeen, että Stoner olisi valmis palamaan podiumille välittömästi kauden avauskisassa Qatarissa.

Ducatin GP15-pyörällä Malesian testien päätöspäivänä viidenneksi painellut Stoner toppuuttelee ”Tohtorin” puheita.

– Rehellisesti sanottuna en uskoisi siihen, Stoner viittaa Qatarin GP:n podiumiin.

MotoGP-luokan seuraava testijakso ajetaan 17.-19. helmikuuta Stonerin kotiradalla Australian Phillip Islandilla. Stoner saavutti saariradalla kuusi MM-osakilpailuvoittoa putkeen ennen siirtymistä ”eläkkeelle” vasta 27 vuoden iässä.

Ducatilta on annettu varma vinkki siitä, että Stoner ajaisi tällä kaudella Australian GP:n villin kortin kuljettajana. Myös tätä taustaa vasten tuntuu oudolta Ducatin viesti siitä, että Stoner ei ole mukana Phillip Islandin testeissä.

No, paljon saattaa vielä tapahtua ja muuttua tälläkin rintamalla reilussa viikossa.

Uusin numero