Pekkaselle kauden pohjanoteeraus

Supersport 600-luokan kärkikymmenikköön kuluva Jämsäläinen kaasutteli lauantaisessa kilpailussa yhdenneksitoista. Sunnuntaina Pekkasen matkanteko tyssäsi jo kilpailun avauskierroksella kaatumiseen. Sarjassa Pekkanen tipahti kahdeksanneksi, mutta säilytti tuntuman kärkikuusikkoon.

Pekkasen harmina oli vaihtelevat rataolosuhteet oudolla radalla. Hyvin sujunut aika-ajo meni piloille viime hetkien ruuhkassa.

– Aika-ajon alkaessa oli rata märkä ja minä olin kiinni paalupaikassa. Session lopulla rata kuivui ja ajan parantaminen ei onnistunut ruuhkan takia, harmitteli Pekkanen.

Kolmastoista lähtöruutu ei antanut suuria mahdollisuuksia kilpailuun ja täysin kuiva rata aiheutti harmaita hiuksia pyörän asetusten suhteen. Pekkanen kävi tiukkaa vääntöä kilpailun keskiryhmässä. Kahdeksas tila karkasi yhdenneksitoista ajaneen jämsäläiseltä 0,8 sekunnin päähän.

– Startti ei onnistunut ja välityskin tuli valittua väärin. Kulkuja jäi varastoon, kun peli hakkasi rajoittajaan nuo pitkät suorat.

Sunnuntainakaan Pekkasen lähtö ei osunut kohdalleen ja sijoituksen parantaminen epäonnistui ratakierroksen alkupään syherömutkissa.

– Startti ei ollut hyvä ja yritin parannella asemia alkumatkasta. Yhdessä mutkassa lähti takapää alta ja osui kaverin pyörään. Sitten mentiin mukkelismakkelis, kuvaili Pekkanen sunnuntain kilpailua.

777RRTriumph- tallin englantilaispilotti Luke Jones päräytti lauantaina kolmanneksitoista ja paranteli sunnuntain kilpailussa huimasti ollen Kahdeksas. Supersport 600-luokan lauantaisen kilpailun voitti Triumph-pyörää ohjaava Christian Iddon.

Sunnuntaina nopein oli ensimmäistä kertaa BSB-sarjassa esiintynyt amerikkalaisajaja PJ Jacobsen. Yamahaa ajava Jack Kennedy johtaa sarjaa 330,5 pisteen turvin. Pekkanen on kahdeksas 152 pisteellään ja Jones 11:s.

Kaksitoista osakilpailuviikonloppua käsittävä BSB-sarja jatkuu tulevana viikonloppuna Silverstonen radalla Englannissa.