Pekka Päivärinta vaihtaa Yamahan moottoriin – tavoitteena kuudes maailmanmestaruus


Hondan 600-kuutioisen moottorin vauhdittamana kaksi viimeisintä kautta ajanut Pekka Päivärinta siirtyy käyttämään Yamahan moottoria kaudeksi 2019.

Sivuvaunuissa on kaksi viimeistä kautta ajettu 600-kuutioisilla moottoreilla aikaisemmin käytettyjen tuhatkuutioisten sijaan. Kaudella 2019 tiimi ajaa Yamaha YZF-R6:n moottoreilla, jotka on viimeistelty GYTR-osilla (Genuine Yamaha Technology Racing). Kyydissä on toista kauttaan Jussi Veräväinen.

Moottorit viimeistelee Yamaha Center Tampereella Antti Naukkarinen, jolla on erittäin laaja tietämys Yamaha YZF-R6:n moottoreista kilpakäytössä. Naukkarinen on ollut Kallio Racingin mukana road racingissa vuodesta 2005 lähtien. Kallio Racingin pyörät ovat olleet tunnetusti nopeita ja tähänastisena kruununa on Supersportien MM-kulta vuodelta 2018.

Yamaha Motor Europe N.V. Suomen sivuliikkeen jälkimarkkinoinnin myyntipäällikkö Tero Karhunen: ”Oli erittäin mukava yllätys, kun Pekka taustajoukkoineen otti yhteyttä. Tiimi oli selkeästi tiedustellut ja tutkinut kilpavarikoilla eri vaihtoehdot läpi ja heillä oli heti alusta lähtien selkeä käsitys siitä, mikä moottori ja mitä GYTR-osia he tarvitsevat. Heidän listaansa jatkojalostettiin vielä Yamaha Center Tampereen ja Antti Naukkarisen kanssa ja olen varma, että nyt on moottoripaketti kaudelle 2019 varmasti kunnossa”.

Pekka Päivärinta pohti tulevaa kilpakauttaan: ”Sivuvaunujen MM-sarja tiukentui 600cc säännön myötä ja vaatii parhaan mahdollisen kaluston ja tekniikan, jotta kilpailuja voi voittaa. Yamaha YZF-R6:n moottorit edustavat uusinta tekniikkaa ja antavat meille mahdollisuuden ajaa mestaruudesta. Olemme tyytyväisiä, että saamme tehdä yhteistyötä moottoritekniikan kanssa täysin kotimaisten Yamaha-kumppaneiden kanssa”.

Pekka Päivärinta on voittanut ratamoottoripyöräilyn sivuvaunuluokassa viisi maailmanmestaruutta: 2008 Timo Karttialan kanssa, vuosina 2010, 2011 ja 2013 sveitsiläisen Adolf Hännin kanssa sekä 2016 Kirsi Kainulaisen kanssa. MM-hopeaa hän on saavuttanut vuosina 2006, 2007, 2009, 2017 ja 2018 sekä MM-pronssia vuonna 2015.

Uusin numero