Peickin ja Kovalaisen juhlat Tampereen huikeassa illassa

Finaalin startissa Kullas oli jälleen nopein, Peick ei ehtinyt lähtömutkaan aivan yhtä ripeästi, mutta nousi nopeasti kakkoseksi. Vielä semifinaalissa Peick pystyi painelemaan Kullaksen ohi jo alkukierroksilla, mutta nyt Kullas piti ykköspaikan aina seitsemännelle kierrokselle asti.

Yhdeksännellä kierroksella Kullas iski takaisin kärkeen ohi Peickin, mutta kotimaassaan nimenomaan supercrossiin keskittynyt jenkki ei tilanteesta hämmentynyt vaan ohitti jälleen seuraavalla kierroksella Kullaksen. Finaalin loppupuoliskolla Peick piti pintansa ja pääsi tuulettamaan sekä lauantain, että koko viikonlopun Tampere Dominator-kisan voittoa.

Jo kolmatta kertaa Suomen kauden päätöskisaan osallistunut Peick oli jälleen kokemaansa niin tyytyväinen, että lupaili palaavansa jälleen ensi syksynä.

– Rata on täällä aina ollut hiukan erilainen kuin kotona, johtuen varmaankin teidän syksyn märästä ilmastosta, mutta olen nyt jo alkanut tottua siihen. Pääsin ajamaan kunnolla kilpaa Kullaksen kanssa ja olihan hienoa kisata täydelle katsomolle, Peick hehkutti.

Kullakselle kisa oli ensimmäinen sitten heinäkuisen loukkaantumisen, Suomessa hän ajoi edellisen kisansa lähes puolitoista vuotta sitten.

– Tulin Belgiasta tänne juuri siksi, että halusin ajaa pitkästä aikaa kotimaassa ja olihan se hienoa olla fanieni edessä. Tottakai vähän jää harmittamaan kun en pystynyt voittamaan Peickiä kertaakaan, mutta olihan ainakin kovaa kisaa, Kullas totesi.

Kauden viimeiseen finaaliin lähdettäessä Suomen mestarin tittelissä olivat tiukimmin kiinni Kovalainen ja Toni Eriksson, jolla oli seitsemän pisteen takamatka. Eriksson otti finaalissa nopeasti kolmossijan varmaan hallintaansa, tässä tilanteessa Kovalainen tarvitsi vähintään seitsemännen sijan viedäkseen mestaruuden. Kovalaisen startti ei ollut aivan parhaasta päästä vaan hän joutui raivaamaan tietään kohti kärkeä häntäpään joukosta.

Melko monen kierroksen ajan näytti siltä, että Kovalaisen nousu hiipuu yhdeksännelle sijalle, mutta finaalin vanhetessa konkari alkoi lämmetä vauhtiin ja poimi kanssakilpailijan toisensa jälkeen päätyen ruutulipulle viidentenä ja sarjan mestarina.

– Voitin edellisen Suomen mestaruuteni vuonna 1990, että menihän tässä jokunen vuosi välissä. Tämä nousee kyllä ehdottomasti todella korkealle saavuttamieni mestaruuksien joukossa, Kovalainen herkisteli.

Pitkällä urallaanhan kajaanilaislähtöinen Hyvinkääläinen on muun muassa voittanut kahdesti Saksan Supercross-mestaruuden. Tiettävästi 37-vuotiaana voitettu mestaruus on myös SM-sarjojen historian ennätys.

Eriksson pokkaa SM-hopeaa kolme pistettä Kovalaiselle jääneenä, pronssipaikan piti jo uransa lopettanut Antti Pyrhönen vain pisteen erolla Teemu Lehtiseen. Tamperelaisen pronssi jäi finaalissa kahden sijan ja noin viiden sekunnin päähän.

Kaikki tulokset:
http://www.mylaps.com/results/showevent.jsp?id=855352
Pistetaulukot linkistä "championship"
 

Uusin numero