Peetu Paavilainen näytti huimaa vauhtia RR-kauden avauksessa

Kotimainen ratamoottoripyöräilykausi polkaistiin käyntiin tänä viikonloppuna Helsingin Messukeskuksesta, kun MP18-messuilla ajettiin MiniSuperMoto STOCK-luokan Suomen cupin kilpaerät eilen lauantaina ja tänään sunnuntaina.

Messukeskukseen rakennetun Euroopan suurimman sisäkoeajoradan viivalle asettui yhteensä 20 kuljettajaa. Lauantain avauserässä ylivoimaiseen voittoon ajoi Red Bull Rookies Cupissa sekä ratamoottoripyöräilyn European Talent Cupissa tällä kaudella kisaava 16-vuotias Peetu Paavilainen. Toiseksi sijoittui Supersportin 300-luokan MM-sarjan viime kaudella kiertänyt ja nyt kotimaan kentille keskittyvä Hyvinkään Moottorikerjon Kimi Patova ja kolmanneksi kiri Turun Moottorikerhon Marko Vatanen.

“Lauantaina ei ollut mitään ongelmia, lähinnä keskityin vain peittelemään, että sain pidettyä ykköspaikan koko kisan läpi”, Helsinki Racing Cupia edustava Paavilainen kertaa.

Tämän päivän kilpailuun ennakkosuosikkina startannut nuorukainen sai erittäin huonon lähdön ja tipahti useita sijoja. Hän näytti kuitenkin taistelijan kyntensä ja sai puskettua itsensä takaisin kärkeen ylittäen maalilinjan toistamiseen voittajana.

“Sija sijalta vain pääsin nousemaan. Suoran päässä pääsin aina hyvin ohi, mutta pieniä riskejä piti ottaa.”

Eilen toiseksi sijoittunut Patova joutui tänään keskeyttämään takahaarukan pultin petettyä.

“Svingin pultti katkesi pääsuoralla ja se haittasi ajoa sen verran, että joutui lopettamaan”, tänä vuonna Suomen SSP300-luokassa kisaava Patova harmitteli.

Toiseksi sunnuntain kilpailussa ylsi eilen neljänneksi sijoittunut Hyvinkään Konekerho ry:n Matti Kilpeläinen ja pronssimitalin kuittasi eilen viidenneksi ajanut Helsingin Moottorikerhon Pertti Lasala.
 

Uusin numero