Peetu Paavilainen ajoi EM-cup mestariksi

Keväällä niinikään Chep:ssä käydyissä kahdessa osakilpailuissa Peetu oli molemissa starteissa toinen ja finaaliin lähdettiin 10 pisteen takaa-ajoasemasta. Kova kesätreeni oli tuottanut tulosta ja kauden päätavoitteeksi asetettua EM-finaaliviikonloppua 8.-10.8. Paavilainen hallitsi suvereenisti. Nuorukainen oli nopein kaikissa harjoituksissa ja ajoi aika-ajossa paalupaikan 0.7s erolla toisena ajaneeseen. Kahdessa ensimmäisessä startissa Peetu ajoi tasaisesti 0,6 sekuntia kovempia kierroksia kuin kilpakumppanit ja otti varmat voitot eristä.

– Viimeisen startin otin varovasti ja lähdössä Tsekin poika pääsi livahtamaan ohi, mutta ohitin hänet jo ensimmäisen kierroksen viimeisessä sektorissa, päätin sitten heti repäistä turvallisen eron mikä onnistuikin hyvin ja maalissa eroa oli 10 sekuntia, Peetu kertoo.

EM-cup:n kokonaispisteissä toiseksi sijoittui Saksan Dirk Geiger ja kolmanneksi Tsekin Petr Svoboda. Loppukautena Paavilainen hakee tuntumaa isompaa pyörään ja on päässyt kilpailemaan villillä kortilla kansainvälisesti kovatasoiseen Junior Cup 250 Moriwaki -sarjaan. Kotimaassa Peetun voi nähdä vielä kilpailemassa Virtasalmen road racing-kilpailuissa 23.-24.8.2014 – siellä urakoidaan sekä MiniGP:llä että Moto3-luokan pyörällä.