Pedrosan jatkosopimuksen hinta Hondalla: tuntuva palkanalennus


Espanjalainen Pedrosa, 26, on kilpaillut HRC:n riveissä kuninkuusluokassa jo kaudesta 2006 lähtien. Uusi, kaksi kautta kattava jatkopahvi on viimeisimpien tietojen mukaan viittä vaille valmis allekirjoitettavaksi.

Pedrosa vetää siihen mukisematta puumerkkinsä viimeistään Mugellon radalla heinäkuun puolivälissä ajettavan Italian GP:n yhteydessä. Mukisematta siitäkin huolimatta, että maanmiehensä Marc Marquezin uudeksi tiimikaverikseen saava Pedrosa joutuu tinkimään tuntuvasti aiempaan nähden.

Pedrosan palkka saattaa jopa puolittua, mutta hänen vaihtoehtonsa ovat vähissä. Linnunluinen espanjalainen ei kiehdo sen paremmin Yamahaa kuin Ducatiakaan, joka houkuttelee britti Cal Crutchlowia päivä päivältä voimakkaammin ruotuunsa.

Ja eipä silti, Sveitsissä suurimman osan vuodesta asuvalla Pedrosalla riittää jatkossakin särvintä leivän päälle, vaikka palkka pilkottaisiinkin puoleen. Pedrosan tämän kauden liksa liikkuu viiden miljoonan euron tietämissä, mikä on kolmannes siitä mitä Ducati lapioi Rossin tilille.

HRC:n päällikkö Shuhei Nakamoto näyttää Pedrosalle voimakasta vihreää valoa ainakin MCN:n haastattelussa.

– Olemme jo sopineet pääkohdista. Toivon, että voimme julkistaa jatkosopimuksen viimeistään Mugellossa, ellei sitten Ducati tai Yamaha tee hänelle hullua ison rahan tarjousta!

Eivät tee. Sen Nakamato tasan tarkkaan tietää ja sen varaan hän on huoletta laskenut HRC:n tekemää tarjousta.

HRC:ltä olisi löytynyt
iso tukka rahaa Lorenzolle

Tähän kauteen terveenä valmistautunut Pedrosa on kärsinyt useista loukkaantumisista. Pedrosa on lukeutunut vuosi toisensa jälkeen MotoGP-luokan ehdottomaan eliittiin, mutta mestariksi hänellä ei ole ollut jakoa.

Pedrosa on ajanut 105 MotoGP-luokan starttia, joista hän on voittanut 15. Voittoprosentti on tuntuvasti laimeampi kuin esimerkiksi Lorenzolla ja Stonerille, jonka lopettamispäätös tietysti sekin aukaisi ovia Pedrosan Honda-jatkoille.

Yamahan kanssa kahden vuoden jatkosopimuksen solminut Lorenzo myöntää, että Honda lähestyi häntä tuntuvalla tarjouksella. Lorenzo ei kuitenkaan täkyyn tarttunut.

Jos ja kun puheet mittavasta tarjoussummasta pitävät kutinsa, niin se kalvaa taatusti Pedrosan mieltä. HRC:ltä olisi löytynyt Lorenzolle liuta miljoonia, mutta Pedrosan on tyydyttävä nykyistäkin vähempään.

Peli on kovaa kulisseissa, mutta Pedrosa voi pitää itseään silti, jos ei voittajana, niin ainakin onnekkaana.

Hänet olisi näet sysätty surutta syrjään Lorenzon tieltä. Nyt Pedrosalle tarjoutuu kuitenkin mahdollisuus jatkaa uraansa kilpailukykyisellä tehdaspyörällä. Kyseisten pyörien määrä lasketaan sittenkin sirkkelimiehen sormin.
 

Uusin numero