Pedrosa viittaa kintaalla Nakamoton ”nyt tai ei koskaan”-puheille

HRC:n sanansaattaja Shuhei Nakamoto laukoi jokunen viikko sitten Pedrosan osalta kovaa tekstiä hyvissä ajoin ennen Madridissa järjestettyä Hondan tehdastiimin julkistamistilaisuutta.

Nakamoto antoi julkisuuteen lausunnon, jonka mukaan Pedrosa ei nähtävästi voita koskaan MotoGP-luokan maailmanmestaruutta, mikäli hän ei yllä siihen alkavalla kaudella.

”En lue lehtiä, enkä seuraa uutisia!”

HRC:n kanssa sopimuksen kauden 2014 loppuun omaava Pedrosa ei moisista puheista piittaa, vaan viittaa niille kintaalla.

– Minulta on kyselty Nakamoton puheita miljoona kertaa, mutta koska en lue lehtiä enkä seuraa uutisia, niin en tiedä, mitä on sanottu ja mitä ei ole sanottu, kuittaa Pedrosa.

Pedrosan maalailema uutispimento on varmasti melkoista liioittelua nykyisessä informaatiotulvassa, mutta se kertoo siitä, että hän ei enää suuremmin piittaa muiden mielipiteistä. Vaikeammat vuodet ovat kouluttaneet ja kovettaneet.

– Keskityn vain omaan suoritukseeni ja pyrin tekemään sen aina parhaalla mahdollisella tavalla osoittamalla lahjakkuuteni päivästä toiseen yhdessä tiimini kanssa.

Rossi ja Marquez saavat
olla suosiolla valokeilassa

Pedrosa ei pistä – päinvastoin – pahakseen sitä, että hänen uusi tiimikaverinsa Marc Marquez ja Yamahalle palannut Valentino Rossi ovat epäilemättä ainakin alkukaudella sarjan ehdottomasti suurimmat mediamagneetit.

Pedrosa ei lukeudu muutenkaan niihin kuljettajiin, jotka viihtyvät julkisuuden valokeilassa. Hän on siinä samaa maata ex-tallikaverinsa Casey Stonerin kanssa.

– Valentinon ja Marcin osalta ilmassa on paljon odotuksia. Olen ajanut itse siksi kauan pyörillä, että tiedän enemmän tai vähemmän mitä odottaa, muotoilee Pedrosa.

Pedrosa paineli viime kaudella eniten, eli seitsemän voittoa, mutta se ei riittänyt Yamahan Jorge Lorenzon lyömiseen. Pedrosa oli rajun loppukirinsä myötä kuitenkin ehdottomasti kauden 2012 jälkimmäisen puoliskon kuumin kuljettaja.

– Menneitä on turha muistella, mutta Misano oli iso syy siihen, että en yltänyt mestaruuteen, Pedrosa viittaa kilpailuun, jossa jarrutuksen järjettömän myöhäiseksi jättänyt Hector Barbera lakaisi hänet rajusti radalta.

– Tein viime kaudella kaiken sen ok, mikä oli itsestäni kiinni. Muuta en voinut enää tehdä, päätti Pedrosa Madridissa puheet menneestä.

* Kuvat: Repsol Media

Uusin numero