Pedrosa paalulta päätöskilpailuun – Kallio 16:s ja Ajo 22:s aika-ajossa

Kotiyleisönsä villinnyt Pedrosa ei jättänyt aika-ajossa sijaa jotteluille tykittämällä uuden ennätysajan 1.30,844.

Pedrosa kukisti tuoreen maailmanmestarin, Yamahan Jorge Lorenzon kylmästi 0,351 sekunnilla.

Eturivin kolmannen lähtöpaikan nappasi nimiinsä Pedrosan tallikaveri Casey Stoner 0,584 sekuntia kärjen takana. Stoner ajaa sunnuntaina uransa viimeisen MotoGP-sarjan kilpailun.

– Se oli todellakin erinomainen kierros, iloitsi Pedrosa toppuutellen kuitenkin samaan hengenvetoon.

– Sunnuntaina saattaa taas vuorostaan sataa, joten katsotaan ja odotetaan, mitä kisapäivä tuo tullessaan.

Lorenzo nautti täysin siemauksin faniensa edessä, mutta viimeinen silaus jäi tällä kertaa puuttumaan.

– Dani oli tänään todella nopea. Rehellisesti sanottuna en uskonut, että hän pystyy tuollaiseen aikaan. No, ei tässä mtiään. Eturivin lähtöpaikka on riittävän hyvä.
Stoner ei ollut sijoituksestaan huolimatta tyytyväinen.

– Jotenkin turhauttava sessio. Emme saaneet pyörää haluamiini säätöihin ja töitä riittää edelleen erityisesti elektroniikan kanssa. Pidän tästä radasta, mutta en näissä olosuhteissa, mitä tämä viikonvaihde on tähän mennessä tarjonnut. Kuivalle kelillä ajetussa aika-ajossa piti tehdä paljon töitä lyhyessä ajassa.

Stadiontyyppisen radan toisen lähtörivin miehittävät Yamahan satelliittimiin kuljettajat Cal Crutchlow ja Andrea Dovizioso, sekä LCR Hondan Stefan Bradl.

Crutchlow jäi eturivistä 84 tuhannessosaa. Bradl puolestaan pystyi pitämään Dovizioson 38 tuhannesosan turvin takanaan.

Nicky Hayden ajoi Ducatilla seitsemänneksi jo 1,659 sekuntia pohjista.

Valentino Rossin osalta viimeinen aika-ajosuoritus Ducatilla oli varsin vaisu: tuloksena 11. sija 2,033 sekuntia Pedrosasta.

Rossin tuskaa lisäksi se, että aika-ajon nopein CRT-kuljettaja Aleix Espargaro kiirehti Aprilia-pyörällään kymmenneksi 43 tuhannesosaa ”Tohtorin” edellä.

Folger Moto3-luokan ykkönen

Niklas Ajo sijoittui Moto3-luokan aika-ajossa 22:nneksi ajalla 1.43,011.

Paalupaikan vei nimiinsä Jonas Folger lukemin 1.41,263. Paalupaikka oli hänelle uran toinen.

Folgerin rinnalle eturiviin sunnuntain kisassa asettuvat Miguel Oliveira ja Luis Salom. Folger kukisti Oliveiran 53 tuhannesosalla ja Salomin 0,178 sekunnilla.

Salom ottaa ensi kaudella Aki Ajon johtaman suomalaistalli Ajo Motorsportin riveissä Moto3-luokan maailmanmestari Sandro Cortesen paikan.

Moto2-luokkaan siirtyvä Cortese on matkassa KTM vuoden 2013-mallisella pyörällä Valenciassa. Hän sijoittui aika-ajossa neljänneksi 0,243 sekuntia kärjestä.

Espargaro Moto2-luokan  nopein

Mika Kallion aika-ajosta melkoinen siivu kului ikävä kyllä varikkoboxissa. Hän oli Moto2-luokan aika-ajossa loppujen lopuksi 16:s ajalla 1.36,489.

Paalupaikalle pauhasi Pol Espargaro lukemin 1.35,191. Hän kukisti toiseksi sijoittuneen Marc Marquezin 0,495 sekunnilla. Molemmat kaatuivat aika-ajossa.

Maailmanmestaruuden jo edellisessä osakilpailussa Australiassa varmistanut Marquez joutuu käynnistämään sunnuntain kilpailun sijoituksestaan huolimatta silti letkan hänniltä.

Marquezia rangaistiin lauantaina sen jälkeen, kun hän oli kilkannut harjoituksissa Simone Corsin rajusti ulos radalta.

Valencia, Espanja.
MotoGP-luokan 18/18 MM-osakilpailu. Aika-ajo ja lähtöjärjestys sunnuntain kilpailuun: