Pedrosa, Lorenzo ja Marquez ajavat ”takapihallaan” Montmelossa

Tästä triosta kaikki ja erityisesti sarjaa Hondallaan johtava Pedrosa ajavat näillä näkymin helteisessä Montmelossa kuin takapihallaan.

Myös Sveitsissä majaansa pitävän Pedrosan lapsuudenkoti sijaitsee vain puolen tunnin ajomatkan päässä Katalonian GP:n nopeasta näyttämöstä.

Pedrosalla on Barcelonaan tultaessa 12 pisteen etu puolellaan Yamahan Lorenzoon. Pedrosan tallikaveri Marquez puolestaan kyttää Lorenzoa 14 pisteen takamatkalta.

Lorenzo lähtee kotiyleisönsä eteen hienoisena ennakkosuosikkina. Lorenzo voitti viime vuonna Montmelossa ja lisäksi hänellä on vyöllään edellisen, Mugelon radalla Italiassa ajetun osakilpailun ykkössija.

Lorenzo voitti kuninkuusluokan kisan Kataloniassa myös vuonna 2010. Hän on ollut ykkönen kotikonnuillaan siis molempina mestaruusvuosinaan.

– Tämä rata sopii hyvin ajotyylilleni ja Yamahalle. Mugello oli minulle erittäin tärkeä kilpailu. Sain siellä karistettua huonoja fiiliksiä aiemmista kisoista. Toivottavasti tuo nyt päällä oleva fiilis vallitsee myös viikonvaihteen jälkeen.

Pedrosa takoo tasalukuja täyteen sunnuntaina. Hän ajaa silloin jo uransa 200. GP:n.

– Ennakolta on hyvin vaikea arvioida voittajaa tai sitä, onko tämä enemmän Hondan tai Yamahan rata, pudotteli Pedrosa ensitöikseen Katalonian GP:n pressitilaisuudessa.

– Kyllä, 200 GP:tä on aika paljon. Silti minulla on sellainen tunne, kuin olisin aloittanut kilvanajon eilen. Montmelo tarjoaa minulle perheeni, ystävävieni ja fanieni myötä aina hyvän lisälatauksen. Pistän kyllä taatusti peliin kaikkeni voittaakseni, julisti Pedrosa.

Marquez kaatui edellisenä osakilpailuviikonvaihteena Mugellossa peräti neljä kertaa enemmän tai vähemmän rajusti.

Niklas Ajon kanssa aiemmin torstaina iltapäivällä FC Barcelonan kotistadionilla Camp Noulla palloa siirrellyt Marquez on kuitenkin varma siitä, että kunto on nyt kohdallaan. Henkiset kolhut on nekin pyyhitty pois mielestä.

– Olen lähestulkoon 100-prosenttisessa iskussa ja olen valmis tähän GP:hen. Minusta Montmelo on yksi sarjan vaikeimmista radoista, joten kyllähän tästä on luvassa mielenkiintoinen kokemus MotoGP-luokan pyörällä. Tämä on kuitenkin kotiratani ja haluan menestyä täällä, painotti Marquez.