Pedrosa löi muille luun kurkkuun hurjalla ajalla Barcelonassa

Montmelon radan aiempi ennätys 1.41,186 oli Casey Stonerin käsialaa Ducatilla kaudelta 2008. Pedrosa paineli sen alle siis lähes kolmella kymmenyksellä.

Hikeä otsaltaan pyyhkinyt Pedrosa pysytteli pressitilaisuudessa tavoilleen uskollisesti hyvinkin rauhallisena ja vaitonaisena.

– Kierrosaikani oli erittäin hyvä. Ehdottomasti tärkeintä tänään oli kuitenkin se, että löysin hyvän rytmin.

Hektisen aika-ajon toinen suuri sankari oli Yamahalle jälleen yhden väkevän työnäytteen tarjonnut brittikuski Cal Crutchlow.

Satelliittimiin Yamahalla hyökkäävä Crutchlow nousi lopussa toiseksi, tosin jo 0,608 sekuntia Pedrosan takana.

– Danin aika oli aivan uskomaton! Meillä on mennyt tähän asti hyvin ja toivotaan nyt, että pystyisin pysymään kisassa Danin ja Jorgen (Lorenzon) vauhdissa mukana.

Crutchlowin kantilta katsoen kovin juttu oli se, että hän pystyi pitämään kolmanneksi sijoittuneen Yamahan tehdastiimin Lorenzon 65 tuhannesosan turvin takanaan.

– Ei mikään onnistunut aika-ajo minulta. Jouduin vaihtamaan pyörää heti alkukierrosten jälkeen, enkä löytänyt missään vaiheessa parasta terääni. No, eturivin paikka on täällä aina tärkeä, vaikka jäinkin tosi kauas Danin ajasta. Tiedän kuitenkin, että minulla on tasaisen hyvä kisavauhti päällä, painotti 12 pistettä Pedrosan takana tuleva Lorenzo.

Kauden kuudennen MM-osakilpailun toiseen lähtöriviin sunnuntaina rullaavat Gresini Hondan Alvaro Bautista, Ducatin Nicky Hayden ja Pedrosan tallikaveri Marc Marquez. Bautista jäi pohjista 0,821, Hayden 0,907 ja Marquez 0,949 sekuntia.

Perjantain harjoitukset nimiinsä vienyt Lorenzon tallikaveri Valentino Rossi joutui tyytymään seitsemänteen sijaan jo 1,066 sekuntia Pedrosasta. Ducatin satelliittiimin Andrea Iannone jäi Rossista vain neljä tuhannesosaa.

Nopeamman aika-ajoryhmän neljä viimeistä sijaa menivät Ducatin Andrea Doviziosolle, LCR Hondan Stefan Bradlille, Crutchlowin tiimikaverille Bradley Smithille ja jälleenCRT-kuljettajien parhaasta vauhdista Aprilialla vastanneelle Aleix Espargarolle.

Barcelona, Espanja.
MotoGP-luokan 6/18 MM-osakilpailu. Aika-ajo ja lähtöjärjestys sunnuntain kilpailuun:

  1. Dani Pedrosa Espanja, Repsol Honda Team 1.40,893    
  2. Cal Crutchlow Iso-Britannia, Monster Yamaha Tech 3 + 0,608
  3. Jorge Lorenzo Espanja, Yamaha Factory Racing + 0,673
  4. Alvaro Bautista Espanja, GO&FUN Honda Gresini + 0,821
  5. Nicky Hayden USA, Ducati Team + 0,907
  6. Marc Marquez Espanja, Repsol Honda Team + 0,949
  7. Valentino Rossi Italia, Yamaha Factory Racing + 1,066
  8. Andrea Iannone Italia, Energy T.I. Pramac Racing Ducati + 1,070
  9. Andrea Dovizioso Italia, Ducati Team + 1,160
10. Stefan Bradl Saksa, LCR Honda + 1,197
11. Bradley Smith Iso-Britannia, Monster Yamaha Tech 3 + 1,655
12. Aleix Espargaro Espanja, Power Electronics Aspar ART + 1,985
 

Uusin numero