Pedrosa ja Marquez odottavat vesi kielellä täysin uuden Hondan maistiaisia sateisessa Aragonissa

Hondan tehdastiimin teknisen johtajan Takeo Yokoyaman mukaan kyse on nimenonaan täysin uudesta prototyyppipyörästä.

Honda toi myös viime kaudella uuden pyörän kuljettajiensa testavaksi jo varsin varhaisessa vaiheessa. Tuolloin testit ajoittuvat heinäkuussa Mugelloon, jolloin Pedrosa tykästyi silloiseen uutukaiseen siksi paljon, että hän otti sen kisakäyttöön heti seuraavassa GP:ssä korkkiruuvimutkastaan kuuluisassa Laguna Secassa.

– Tämä on prototyyppi kauden 2014 pyörästä. Se on täysin uusi pyörä moottoriltaaan ja rungoltaan, vahvistaa Yokoyama tarkempiin yksityiskohtiin vielä menemättä.

– Suunnitelmamme on testata pyörää Aragonissa ja tehdä sen jälkeen siihen joitain muutoksia ennen kilpailukauden jälkeen marraskuussa Valenciassa ajettavia testejä.

Yokoyaman mukaan viime vuoden tavoin on mahdollista myös se, että pyörä otetaan jo tämän kauden kuluessa kisakäyttöön.

– Jos pyörästä löytyy Danin ja Marcin mukaan jotain suurta parannusta nykyiseen RC213V:een, niin HRC tekee parhaansa saattaakseen pyörän kisakäyttöön jo myöhemmin meneillään olevalla kaudella, kuten teimme viime vuonnakin.

Pedrosa johtaa MM-sarjaa kuuden osakilpailun jälkeen seitsemällä pisteellä Yamahan Jorge Lorenzoon. Hallitseva mestari Lorenzo on voittanut kaksi viimeistä kisaa Mugellossa ja Barcelonassa. Seuraava osakilpailu ajetaan ensi viikon lauantaina Assenin radalla Hollannissa.

Honda lähdössä Moto3-luokasta?

Assenin aikoihin saatetaan saada lisävalaistusta Hondan tilanteeseen myös Moto3-luokan osalta.

HRC:n kakkosmies ja MotoGP-sarjassa lausunnot antava Shuhei Nakamoto on näet vihjannut, että Honda saattaa vetäytyä tämän kauden jälkeen KTM:n hallitsemasta Moto3-luokasta.

Viimeksi ajettu Katalonian GP tarjosi Hondalle valonpilkahduksia, mutta tilanne ei tosiaankaan näytä hääviltä, eikä viime kauteen verrattuna lainkaan valoisalta.

Paras Hondan moottorin voimin kilpaileva kuljettaja, eli eteläafrikkalainen Brad Binder on kuuden kisan jälkeen pisteissä kahdeksantena. Binderin pyörässä on Suterin runko.

KTM johtaa valmistajien MM-sarjaa pistein 150. Kalex KTM:llä on koossa 63 ja Hondan edelle ehtineellä Mahindralla 52 pistettä.

Henkilökohtaista sarjaa johtaa Aki Ajon johtaman Red Bull KTM-tehdastiimin espanjalaiskuljettaja Luis Salom, joka on ajanut kolme kertaa ykköseksi meneillään olevalla kaudella.

Ajon tiimi on valloittanut podiumsijoituksen jo 19 peräkkäisessä MM-osakilpailussa viime kausi mukaan luettuna.

Uusin numero