Paukkuraudat kohtaavat Ohkolan motocross-radalla

Jykevät 1960-luvun yksisylinteriset nelitahtiset paukkuraudat ja sinnikkäästi säksättävät "nuoremmat" kaksitahtiset ottavat jälleen mittaa toisistaan, kun Classic Motocross Cup 2014 ensimmäinen osakilpailu pärähtää käyntiin tulevana sunnuntaina Mäntsälän Ohkolan motocrossradalla.

Kilpailun kuuteen soolo- ja kahteen sivuvaunuluokkaan on ilmoittautunut ennätykselliset 136  kilpailijaa – soolot 126 ja 10 sivuvaunuparia. Mukana on käytännössä kaikki 2013 Cup-voittajat ja muu parhaimmisto sekä uusia haastajia.

Tiedossa on siis tiukkoja taistoja voittopisteistä. Jokaisessa luokassa ajetaan kaksi erää. Erän kesto on 10 min. + 2 kierrosta.

Ohkolan jälkeen seuraava Classic Motocross Cup osakilpailu on sunnuntaina heinäkuun 6. päivä Kouvolan Tykkimäen Moottoriurheilukeskuksessa.

Kauden päätöskilpailu on lauantaina elokuun 16 päivä Heinolan Komostenkylän motocrossradalla.

Classic Motocross luokat

* Soolopyörät
Luokka A (valkoinen pohja / mustat numerot): Moottoripyörän vuosimalli 1968 tai vanhempi.

Luokka B (keltainen pohja / mustat numerot): Moottoripyörän vuosimalli 1969-1974.

Luokka C (musta pohja / valkoiset numerot): Moottoripyörän vuosimalli 1975-1979.

Luokka D1 ja D2: Vuosimalli on vapaa. Moottoripyörässä oltava ilmajäähdytys, rumpujarrut, stereo- tai monoperä, mutta ei linkkusysteemiä. Luokkaan saa osallistua myös B- ja C-luokan pyörällä.

Luokka D1 (vihreä pohja / valkoiset numerot) = alle 250cc

Luokka D2 (keltainen pohja / mustat numerot) = yli 250cc

Luokka E (punainen pohja, valkoiset numerot): Vuosimalli 1987 ja vanhemmat pyörät, joissa saa olla monoperä ja edessä levyjarru, takana täytyy olla alkuperäisasenteinen rumpujarru, etuhaarukka voi olla perinteinen tai alkuperäisasenteinen up-side-down.

* Sivuvaunulliset

Luokka SV1 (keltainen pohja / mustat numerot):

Alkuperäisesti ilmajäähdytteinen moottori. Etujousitus keinuhaarukkamallinen kahdella iskunvaimentajalla, takana stereoperä. 1986 tai aiemmin valmistetut tehdasvalmisteiset monoperäiset ok. Runko valmistettu 1986 tai aiemmin. Alkuperäisiä vastaavat uustuotantorungot sallitaan.


Ajoneuvon paino min. 180 kg. Kuljettaja on tarvittaessa velvollinen todistamaan pyöränsä vuosimallin.

Luokka SV2 (musta pohja / valkoiset numerot): Vuosimalli 1989 tai vanhempi. Vesijäähdytys sallittu.

Ohkolan rata: Saharintie 98, 04530 Mäntsälä /ns. vanhan 4-tien varressa n. 10 km Mäntsälän eteläpuolella.
 

Uusin numero