Patronen tuplasti kolmanneksi Alastarolla

Road racingin SM-sarja jatkui viikonloppuna Alastaron moottoriradalla. Superstock 600 –luokkaa alkukauden hallinnut HRP Suzukin Valter Patronen sai kovia haastajia, kun viivalle asettuivat EM-sarjaa kiertävät Kallio Racingin Niki Tuuli ja Eemeli Lahti.
 
Lauantai avattiin aika-ajojen merkeissä. Rata oli session alussa osittain kostea aamuisen sateen jäljiltä, mutta kuivui loppua kohti. Nopeimmat ajat kellottivat Tuuli ja Lahti, Patronen aivan kannassaan.
 
– Kakkostila oli saavutettavissa aika-ajoissa, mutta pienen renkaanvaihtosähläyksen takia Valter ei ehtinyt ajaa kuin kaksi kierrosta kuivuneella radalla. Nopeimmallekin kierrokselle tuli pari ohitusta, joita ilman kärjen järjestys olisi ollut toinen, manaili tiimipäällikkö Joni Hannula.
 
Lauantai-iltapäivän kahdeksankierroksiseen kilpailuun Patronen otti hyvän lähdön ollen ensimmäisessä mutkassa toisena, mutta joutui pian tyytymään kolmanteen sijaan.
 
– Paukut eivät vaan riittäneet parempaan, kärkikaksikko meni tosi kovaa, mutta olihan se odotettavissakin, Patronen totesi.
 
– Sunnuntain pitkä kilpailu muuttaa asetelmia hieman. Pyrin lähtemään liikkeelle warm upista alkaen kunnon tappamisen meiningillä, pohti Patronen.
 
Sunnuntain 16-kierroksinen kilpailu ei muuttanut kärkikolmikon järjestystä, mutta Patronen oli tyytyväinen omaan suoritukseensa.
                                                               
– Teimme pyörään pientä hienosäätöä. Warm upin jälkeen mietimme pitkään, mitä kokeilemme – muutimme hieman alustaa ja välityksiä. Muutokset olivat oikean suuntaisia, sain keulaan paljon enemmän luottoa, Patronen kertoi.
 
Startin jälkeen ensimmäisenä ykkösmutkaan ehti Patrosen GSX-R, mutta kaarre meni hieman pitkäksi ja Niki Tuuli pääsi kuittaamaan välittömästi.
 
– Vaikka Niki lopulta menikin menojaan, oli makeaa huomata, että pystyn hyvin roikkumaan hänenkin perässään ainakin muutaman kierroksen ajan, iloitsi Patronen.
 
Patronen jatkoi toisella sijalla parin kierroksen ajan, mutta Eemeli Lahti nousi ohi Las Palmasin jarrussa. Nuorukaiset jatkoivat peräkkäin, kunnes Patrosen ensimmäisessä mutkassa tekemän pienen ajovirheen Lahti sai kurottua muutaman pyöränmitan verran lisää eroa.
 
– Ei Eemeli ajamalla juuri karkuun päässyt, aika lailla samaan tahtiin mentiin, Patronen totesi tyytyväisenä.
 
– Sen sijaan ratatuomarit saivat toiminnallaan kasvatettua eroa. Kaksi kärkikuskia saivat siniset liput liehumaan, mutta jostain syystä ne pysyivät piilossa minun lähestyessäni kierroksella ohitettavia, mikä ei ainakaan helpottanut ohittelua. Seurauksena oli jopa yksi yhteentörmäys, kun varvattava luuli taistelevansa sijoituksesta, eikä meinannut millään laskea ohitse, Patronen ihmetteli.
 
– Viikonlopusta jäi joka tapauksessa mainio fiilis. Pyörää saatiin paremmaksi, ja vauhtikin on hyvällä tasolla. Kun sarjajohtokin vielä vahvistui, on mukava siirtää ajatuksia seuraavaa kilpailua kohti, Patronen myhäili.
 
Road racingin SM-sarja jatkuu 15.-16.8. Virossa, Pärnun Auto24ringillä.

Uusin numero