Patronen Suomen mestaruuteen Pärnun avauspäivänä

Road racingin SM-sarja tekee kuluvana viikonloppuna toisen visiittinsä Pärnun Auto24ringille. Sarjassa alkavat ratkaisun hetket olla käsillä ja ensimmäisenä mestaruutensa varmisti superstock 600 –luokassa kilpaileva  HRP Suzukin Valter Patronen, jonka Pärnun ensimmäisessä kilpailulähdössä ajama toinen sija vei nuorukaisen kilpailijoiden saavuttamattomiin. 

Kyllähän tämä hienolta tuntuu, iloitsi Patronen mestaruuden varmistaneen kilpailun jälkeen. Suomen mestaruus on Patrosen toinen, edellisen kerran mestaruutta juhlittiin 125GP-luokassa vuonna 2011. 

– Eilinen testipäivä ei luvannut näin hyvää. Vauhti oli kyllä kohdallaan, mutta emme löytäneet hyviä säätöjä, eivätkä kokeilemamme muutokset tuntuneet olevan oikeansuuntaisia, Patronen kertoo. 

Tiimi sai pyörän paremmin kuljettajan käteen sopivaksi aika-ajoon, jossa Patronen oli toiseksi kiireisin paikallisen Hannes Soomerin jälkeen. 

– Kokeilimme aika-ajoissa myös eri rengasseoksia, minkä ansiosta osasimme valita kilpailuun sopivimmat kumit, Patronen kuvailee. 

Kahdeksan kierroksen sprinttikilpailuun lähdettäessä Patronen irtosi viivalta kiireisimmin, mutta Soomer tuli ohi jo ensimmäisessä mutkassa. Järjestys säilyi samana maaliin asti. Kolmantena ruutulipulla oli Kristian Beljaev. 

– Soomer otti kisan alun aggressiivisemmin, kun itse koitin välttää turhia riskejä. Ero pysyi kuitenkin kilpailun aikana käytännössä vakiona, joten voin olla tyytyväinen omaan vauhtiini, Patronen iloitsee. 

Myös tiimipäällikkö Joni Hannula iloitsi suojattinsa menestyksestä. 

– Aika-ajoissa oli hieman yliyrittämistä, mutta kilpailun Valter ajoi hienosti ja maltilla. Valterin kausi on ollut tasaisen hyvää suorittamista, ja nuori mies on mestaruutensa ansainnut, Hannula iloitsee. 

Superstock-luokan toinen kilpailu ajetaan huomnna sunnuntaina kello 13.00.  

Uusin numero