Patrik Pulkkisen MM-pistepotti jäi haaveeksi viime metreillä

Suomalaistiimin Ajo Motorsportin kuskeista parhaiten haastavista kisaolosuhteista selviytyivät Moto2-luokan Brad Binder (5.) ja Moto3:ssa ajava Bo Bendsneyder (6. sija).

Moni kuljettaja kaatui erittäin vaikeissa olosuhteissa sateen piiskatessa Misanon rataa, mutta Pulkkinen sai pidettyä itsensä pystyssä lähes ruutulipulle saakka. Hän oli ennen kaatumistaan sijalla 13 ja matkalla korkkaamaan MM-pistesaldonsa, mutta valitettavasti kaatui viimeisellä kierroksella. Vaikka suomalainen talutti pyöränsä maaliviivan yli, hänen tuloksensa hylättiin, koska hän ei saapunut ruutulipulle viiden minuutin sisällä.

Red Bull KTM Ajon italialainen Niccolo Antonelli kaatui kahdesti ja keskeytti kilpailun. Hollantilainen Bo Bendsneyder oli kuudes. Moto3-luokan voitto meni italialaiselle Romano Fenatille.

Red Bull KTM Ajo -tiimin Moto2-luokan portugalilaiskuski Miguel Oliveira oli kilpailussa kolmantena, mutta kaatui ja joutui keskeyttämään. Hän on kuitenkin yhä neljäntenä MM-pisteissä. Tiimin etelä-afrikkalaiskuljettaja Brad Binder ajoi upeasti viidenneksi. Moto2-sarjan tuplavoiton veivät yllättäen sveitsilaiset: voittoon ajoi Dominique Aegerter ja toiseksi Thomas Luthi.

Italian kilpailussa vallitsi sateisen kelin myötä äärimmäisen vaikeat olosuhteet. Vettä oli radalla runsaasti, ja kaatumisia tuli paljon.