Patrik Pulkkinen tähdittää Supermoton SM-finaalia

Supermoton viimeinen SM-osakilpailu on siirretty pidettäväksi 12.08.2018 Tampereen Kaanaa Centeriin. Kilpailu piti järjestää alunperin Oulussa, mutta koska järjestelyihin tuli ongelmia, lupautui Hämeen Moottorikerho korvaavaksi järjestäjäksi. Samalla myös vuoden 2018 SM-sarja saa arvoisensa loppuhuipennuksen, sillä sarja on ollut varsin tasainen kaikkien kärkisijojen osalta.

Ratkaisevaan Kaanaan kilpailuun tuo lisäksi jännitystä toiseen Supermoton SM-kilpailuunsa ilmoittautunut, MotoGP-sarjan Moto3-luokasta tuttu Patrik Pukkkinen, joka edellisessä Tuurin osakilpailussa nappasi yllättäen sijat 1. ja 2. Pulkkinen pitää välivuotta ratamoottoripyöräilyn MM-kilpailuista, joihin hän osallistui viime kaudella Peugeot-tallin kuljettajana. Nuorukainen on näyttänyt vauhtinsa varsinkin asfaltti-osuuksilla. Kaanaassa on hiekkaosuuksia hieman enemmmän kuin muilla radoilla, mutta myös nopeita asfalttikaarteita.

SM-lähtö Kaanaassa vuodelta 2017. Kuva: Jyrki Viitanen

SM-luokan pistetilanne ennen Kaanaan sarjan päätöskilpailua:

Eero Madison 90 pistettä
Sami Salstola 89 pistettä
Ari Åstedt 70 pistettä
Otto Lappalainen 68 pistettä
Sami Uutela 62 pistettä
Antti Soitiala 52 pistettä

Open-luokassa on mukana tämän kauden uusi tulokas Ylen TV sarjasta LATELA tuttu Tuomas Harhala, joka on innostunut autojen laiton välillä ajamaan kaksipyöräisellä kilpaa.

Kilpailussa on mukana myös isä-poika-edustus, sillä vasta 12-vuotias Ossi Rantala oli ylivoimainen ensimmäisen osakilpailun yhteydessä järjestetyssä 85-luokan lähdössä. Isä Janne Rantala on tuttu niin jääradalta, Flattrack-kilpailuista kuin supermoto lähdöistäkin vuosien varrelta.

Kilpailujen ensimmäinen lähtö on sunnuntaina 12.08.2018 klo 12.00 Pääsymaksu 10€ (käteinen).

Kaanaassa ajetaan edellisenä päivänä 11.08.2018 niin sanottu täysimittainen 6h mopoendurance-kilpailu käyttäen samaa rataa kuin supermotokilpailussa sunnuntaina.

 

Uusin numero