Patrik Pulkkinen starttaa Australian GP:hen ruudusta 29

Patrik Pulkkinen
(Kuva: Peugeot Motocycles SAXOPRINT / F.Kirn)

Pulkkisella jäi roimasti parannettavaa kisaan, sillä Patrikin lähtöruutu on 29:s sunnuntain Australian GP:n Moto3-kilpailuun Phillip Islandin radalla. Ajo Motorsportin kuljettajat starttaavat hyvistä asemista Moto2-luokan kisaan. MotoGP-luokassa aika-ajon nopein oli Marc Marquez.

Moto3-luokassa ykkösruudun valtasi Espanjan Jorge Martin. Muut eturivistä lähtijät ovat Gabriel Rodrigo ja Joan Mir, joka on MM-pisteissä luokan johdossa.

Pulkkinen jäi kärkiajasta vajaat 3,7 sekuntia. Ajo Motorsportin Niccolo Antonelli on aika-ajossa 15:s ja tallikaveri Bo Bendsneyder oli sijalla 19.

Moto2-luokassa italialainen Mattia Pasini valloitti paalupaikan. Toinen oli Marcel Schötter. Ajon Miguel Oliveira nousi kolmanneksi ja tiimikaveri Brad Binder lähtee toisen lähtörivin neljännestä ruudusta.

Miguel Oliveira, Moto2, Australian MotoGP 2017
(Kuva: Ajo Motorsport)

Marc Marquez Hondallaan nousi MotoGP-luokan paalupaikalle. Toisena aika-ajossa oli Maverick Vinales, joka jäi reilut kolme kymmenystä. Kolmanneksi kaasutteli Johann Zarco.

Australian GP: MotoGP-luokka, aika-ajo (vas.) Maverick Vinales (2.), Marc Marquez (1.) ja Johann Zarco (3.)
(Kuva: motogp.com)

MM-pisteissä toisena oleva Andrea Dovizioso ei onnistunut aika-ajossa ja italialainen starttaa kilpailuun neljännen lähtörivin ruudusta 11.

Moto3-luokan aika-ajo oli märällä radalla, muiden luokkien aikana rata oli kuiva.

Australian Grand Prixin aikataulu sunnuntaina 22.10: Moto3: kello 05.00, Moto2: kello 06.20 ja MotoGP: kello 08.00

Uusin numero