Patovalle kaatuminen ja pistesijoitus Valenciasta

(Kuva: Fran Salamander)

Kilpakumppanin kaatuminen pilasi Patovan kisan lauantaina. Sunnuntain kisasta tuoksena oli Top10-sijoitus.

Torstain ja perjantain harjoituksissa kerätty hyvä fiilis ja nousujohteinen vauhti antoivat Kimi Patovalle hyvää luottoa lauantaina alkaviin kisoihin. Lauantaiaamuna ajetuissa aika-ajoissa hyvä tuntuma jatkui ja aika-ajoihin Patova sai parannettua omaa aikaa 1,1 sekuntia. Luokka on todella tiukka ja näin aika riitti 17. sijalle. Ero kärkeen oli kuitenkin kauden pienin.

Iltapäivän kisaan Patovan suunnitelmana oli jatkaa hyvien starttien ottamista ja nostaa omaa sijoitusta heti avauskierroksilla. Alkukauden tapaan startti oli hyvä ja suomalaiskuski nousi muutaman sijan ja pääsi mukaan hyvään ryhmään. Muutaman kierroksen jälkeen takana oleva kuski lähti ohittamaan ja kaatui Patovan eteen. Tilanteessa ei ollut enää mitään tehtävissä ja seurauksena oli kaatuminen. Sekä mies että pyörä selvisivät tilanteesta vähin vaurioin.

Sunnuntain kilpailuun lähdettiin samasta ruudusta kuin lauantain kilpailuun. Hyvät reaktiot jälleen startissa ja Patova kohensi sijoitustaan heti alkukierroksilla. Viikonlopun alun hyvä fiilis ja rentous ajamiseen olivat kuitenkin kadoksissa. Ajaminen oli todella hankalan oloista eikä Patova pystynyt vastaamaan edellä olevien vauhtiin. Koko kisan ajan kierrosajat olivat kuitenkin tasaisia ja viimeisillä kierroksilla hän sai ohitettua muutaman kuljettajan. Maalissa tuloksena oman luokan kymmenes sija.

-Sunnuntain kisaan ei voi olla tyytyväinen, mutta kuitenkin pistesijoilla maaliin. Lauantain kisan kaatuminen harmittaa totta kai, mutta tämä on ”racinkiä” ja näitähän sattuu, kiteytti Kimi Patovan viikonlopun saldon.

Seuraava kilpailu ajetaan 3.-4.10. Jerezin radalla. Kisojen välisen ajan Patova viettää Espanjassa nauttien auringosta sekä loistavista maantiepyöräilyreiteistä.

Teksti: Kimi Patovan tiedotus

Uusin numero