Pasi Virtanen teki kansainvälisen crossidebyyttinsä Uddevallassa

Kilpailu oli kaksieräinen, jolla ratkesi tämän vuoden MM-Cup mestaruus. Sarjan ikäraja on yli 40 ja alle 55.

Lauantai alkoi harjoitusajolla, jonka jälkeen oli vuorossa karsinta-ajot. Paikalla oli 44 kilpailijaa ja vain 40 nopeinta pääsi loppukilpailuun, Virtanen oli aika-ajon 32. nopein.

Ensimmäisessä erässä Virtanen irtosi hyvin puomilta, mutta jo heti lähtösuoralla ajettiin molemmin puolin kylkeen, joten matka jatkui häntäpäästä. Kuitenkin ajo sujui nousujohteisesti ja suomalainen oli maalissa 26.

Sunnuntaina päivä alkoi kymmenen minuutin lämmittelyajolla. Parin tunnin tauon jälkeen oli veteraanien toinen kilpailuerä.

Startti oli kohtalaisen hyvä Virtasen ollessa ensimmäisen kierroksen jälkeen 21:s.

Erässä oli myös riittävästi ohjelmaa: Virtasella oli savea vaihdekepin välissä ja hän joutui siksi ajamaan erän puolivälissä toista kierrosta yhdellä vaihteella. Maaliin tullessa Virtanen putosi sijalle 25.

Virtanen on aloittanut kilpailemisen 1976 ja ensimmäinen A-luokan vuosi on ollut 1983. Hän on myös kilpaillut siitä asti satunnaisesti myös kotimaisessa A-luokassa. Kilpailusta jäi hyvä mieli ensimmäisenä kansainvälisenä kisana uutena kokemuksena.

MM-Cupin lopullisissa tuloksissa voittaja oli tshekin Martin Zerava, toinen Uuden-Seelannin Darryl King, kolmas Ruotsin Mats Nilsson ja Virtanen siis 28:s.

Kotimaisessa Veteraani-Cupissa Virtanen jatkaa 2/6, eli Kuopion kilpailun jälkeen MXV-45 -luokan kärjessä. Seuraava veteraanien kotimainen kilpailu on Alavudella 19. heinäkuuta.