Paris Hiltonin suojatti Vinales on yllättänyt tallipäällikkö Ajonkin

[4789]

– MM-sarjaa johtavan Terolin (Nicolas) odotettiin olevan vahva, mutta kyllä hänen espanjalainen maanmiehensä Vinales (Maveric) on ollut minullekin melkoinen yllätys.
Kohujulkkis Paris Hiltonin rahoittamassa tiimissä ensimmäistä MM-kauttaan kilpaileva 16-vuotias Vinales on voittanut Le Mansin ja viimeksi Assenin osakilpailut.
Terolin ja Vinalesin lisäksi ykkössijoihin on toistaiseksi yltänyt vain Red Bull Ajo Motorsportin saksalaiskuljettaja Jonas Folger, joka ajoi neitseellisen GP-voittonsa sateisessa Silverstonessa.
– Niin, jos yllätyksistä puhutaan, niin kuka olisi uskonut ennen kautta, että Folger on MM-pisteissä tässä vaiheessa toisena. Sama pätee myös Zarcoon (Johann). Kuka olisi uskonut, että hän on näin vahvoilla, Ajo viittaa Avant-AirAsia-Ajo -tiimin ranskalaiskuljettajaan, joka on pisteissä jaetulla kolmannella sijalla ennen Vinalesia.
MM-kausi jatkuu tulevana viikonvaihteena Mugellon radalla Italiassa. Kilpailu on jo neljäs viiden viikonvaihteen sisään.
– Näin tiiviissä ohjelmassa on se hyvä puoli, että keskittyminen säilyy koko ajan korkealla tasolla. Kyllä näitä kisoja pystyisi ajamaan enemmänkin putkeen, kun asenne ja työmoraali ovat kohdallaan, painottaa tallipäällikkönä kymmenettä MM-kauttaan operoiva Ajo.

Teksti: Kari Aho

Uusin numero