Päivärinta vankisti MM-johtoaan

Suomalais-sveitsiläinen duo kaasutteli kauden viidennessä MM-startissa kakkoseksi jättäen sarjakakkosen, saksalaispilotti Jörg Steinhausenin ohjaaman pyöräkunnan kolmanneksi. Voittoon ajoi paalulta startannut brittipari Ben ja Tom Birchall.

Päivärinnan sarjajohto Steinhauseniin kasvoi yhdeksään pisteeseen. Birchallin veljekset nousivat sarjassa kolmanneksi, mutta ovat 39 pistettä keravalaisen takana.

Päivärinnan mahdollisuudet kilpailun voittoon kariutuivat jo starttiviivalla.

– Pyörä jäi siihen sutimaan ja kolme peliä kerkesi meidän edelle. Kyllä suututti, muisteli Päivärinta kilpailun avausta.

Neljäntenä kilpailun avannut keravalainen jäi aluksi jumiin brittipilotti Scott Lawrien taakse ja sen jälkeen oli edessä Steinhausenin jahtaaminen ja ohituspaikan kyttääminen. Päivärinnan etsiessä nopeampikulkuisen Steinhausenin ohituspaikkaa pääsi Birchall tavoittamattomiin.

– Vaikeaa oli löytää aukko Steinhausenin ohi. Kaverin pyörä kulkee suorilla kovempaa ja piti tehdä paljon työtä, että rako löytyi. pääasia kuitenkin oli, että kukistin saksalaisen ja kasvatin piste-eroa, pähkäili Päivärinta kilpailun jälkeen.

Kahdeksan osakilpailuviikonloppua käsittävä sivuvaunujen MM-sarja jatkuu elokuun ensimmäisenä viikonloppuna ja tuolloin on areenana Hollannin Assen.

Sachsenring, Saksa.
Ratamoottoripyöräilyn sivuvaunuluokan 4/8 MM-osakilpailuviikonloppu:

1. Ben Birchall/Tom Birchall Iso-Britannia LCR-Suzuki 32:40.487, 2. Pekka Päivärinta/Adolf Hänni Suomi/Sveitsi LCR-Suzuki +11.854, 3. Jörg Steinhausen/Ashley Hawes Saksa/Iso-Britannia LCR-BMW +19.443, 4. Kurt Hock/Maik Ziegel Saksa LCR Suzuki +42.682, 5. Michael Grabmuller/Manfred Wechselber Itävalta LCR-BMW +1:01.524.
Petri Makkula/Timo Kartiala Suomi LCR-BMW kesk.

Tilanne sarjassa:
1.Päivärinta/Hänni 106, 2. Steinhausen/Hawes 97, 3. Birchall/Birchall 67.

Uusin numero