Päivärinta starttaa toisesta ruudusta

Keravalainen kellotti lauantaisessa aika-ajossa kierrosajan, joka oli 0,517 sekuntia hitaampi kuin paalupaikan vallanneen Ben ja Tom Birchallin noteeraus. Lauantaisessa sessiossa ajettiin perjantaita nopeammin ja kolmanneksi jätetty MM-kakkonen Jörg Steinhausen/Ashley Hawes duokin paransi aikaansa, mutta jäi silti Päivärinnasta sekunnin.

Päivärinnan paras aika syntyi puolituntisen session puolivälissä. Birchallin veljekset sen sijaan kellottivat paaluaikansa session lopulla. Päivärinnalla oli mahdollisuudet lyödä brittiparin aika viimeisellä kierroksella, mutta pieni virhe radan kolmannella sektorilla nollasi hyvän yrityksen.

– Se on se radan viimeinen nopea vasen hankala mutka, se on nopea ja pimeä. Siinä se ero syntyi. Olisi pitänyt vaan luottaa, kommentoi keravalainen viimeistä yritystään.

– Saatiin jousitusta paranneltua ja näyttää siltä, että rengaskin kestää 22 kierrosta, vaikka vähän se jo alkoi luistella tämän session lopulla, pähkäili Päivärinta tutkiessaan ajokkinsa takarengasta kääntäen mietteensä tulevaan.

– Huomenna on tiukka kisa tulossa. Pystytään Birchallin kanssa kyllä tasapäin kamppailemaan.

Sivuvaunulliset ajopelit ajavat oman 22 kierroksisen kisansa Sachsenringillä heti MotoGP-luokan kilpailun jälkeen.

Sachsenring, Saksa.
Ratamoottoripyöräilyn sivuvaunuluokan 4/8 MM-kisaviikonloppu:

1. Ben Birchall/Tom Birchall Iso-Britannia LCR-Suzuki 1:28.275, 2. Pekka Päivärinta/Adolf Hänni Suomi/Sveitsi LCR-Suzuki +0.517, 3. Jörg Steinhausen/Ashley Hawes Iso-Britannia LCR-BMW +1.570, 4. Scott Lawrie/James Neave Iso-Britannia LCR-Suzuki +2.609, 5. Mike Roscher/Uwe Neubert Saksa LCR-BMW +2.666, …9. Petri Makkula/Timo Karttiala Suomi LCR-BMW +3.579.
 

Uusin numero