Päivärinta starttaa MM-kultajahtiin Le Mansin radan kakkosrivistä

Ratamoottoripyöräilyn sivuvaunuluokan perjantainen aika-ajo oli tiukka ja neljä parasta kaksikkoa mahtui puolen sekunnin sisään.

Pohja-ajan takoi brittiläinen veljespari Tom ja Ben Birchall ennen sarjaa johtavaa maanmiestään Tim Reevesiä. Myös saksalais-ranskalainen kaksikko Jörg Steinhausen/Gregory Cluze oli muutaman kymmenyksen suomalais-sveitsiläistä duoa nopeampi. Kolmen sakkiin himoinnut Päivärinta ei löytänyt kunnon rytmiä.

– Aika ei ollut huono, mutta en ole tyytyväinen. Ei vaan lähtenyt kulkemaan, vaikka kaikkeni tein. Olisin toivonut pääseväni eturiviin, kolmen sakkiin, mutta tällä kertaa kävi näin, kommentoi keravalainen suoritustaan.

Toisen rivin starttipaikka ei kuitenkaan ole Päivärinnan mielestä katastrofi.

– Lähtöruutu ei ole ongelma, eikä vajaan puolen sekunnin ero kärkeen, sillä mitä vaan voi sattua, kun kaikkien on kisa voitettava. Ajellaan kisa huomenna ja paras sen voittaa, ja sillä sipuli.

Aika-ajon kärkinelikko on sarjassa viiden pisteen sisällä ja maailmanmestariksi kruunataan lauantain voittajapari.

Le Mans, Ranska.
Ratamoottoripyöräily, luokka sivuvaunut 8/8 MM-osakilpailu, aika-ajo:

1. Ben Birchall/Tom Birchall, Iso-Britannia, LCR-Suzuki 1.42,766, 2. Tim Reeves/Ashley Hawes, Iso-Britannia, LCR-Yamaha + 0,159, 3. Jörg Steinhausen/Gregory Cluze, Saksa/Ranska, LCR-BMW + 0,266, 4. Pekka Päivärinta/Adolf Hänni, Suomi/Sveitsi, LCR-Suzuki, + 0,472, 5. Kurt Hock/Enrico Becker, Saksa, LCR-Suzuki + 1,295,…11. Petri Makkula/Hari Asumaniemi, Suomi, LCR-Suzuki + 4,780.
 

Uusin numero