Päivärinta pähkäilee kisataktiikkaa

Seitsemän pisteen sarjajohdossa seilaava suomalaissveitsiläinen pari Pekka Päivärinta/Adolf Hänni odottaa viikonlopun kahdesta erillisestä kilpailusta tiukkaa vääntöä.

Rijekassa kisataan lauantaina kymmenen kierroksen sprintti ja sunnuntaina lähes tuplaten pidempi normaali kisa. Lauantaina pääosissa tulee olemaan startti ja sunnuntaina renkaat.

– Startti ratkaisee paljon sprinttikisassa. Jos lähdössä jää on voittaminen hankalaa, arvelee Team Suzuki Finlandin pilotti pähkäillen sunnuntain pitkän kisan ratkaisupaikkoja.

– Rijekan rata kysyy rengasta. Jos vetää koiko pitkän kisan täysiä, on varma että renkaat puhkeaa, tietää Päivärinta monen Rijeka-käynnin kokemuksella.

– Sen vuoksi kisataktiikan pitää osua nappiin. Taktiikka luodaan, kunhan aika-ajot ja lauantain kisa on ajettu

Päivärinta/Hänni -kaksikko lähtee hakemaan voittoa viikonlopun molemmista kilpailuista ja pahimpina kantoina kaskessa on pelättyjen brittiparien lisäksi edellisen osakilpailun voittoon ajanut saksalaispari.

– Birchalin veljespari oli edellisessä kisassa vaisu ja saa nähdä miten kaverit vetää nyt. Jörg Steinhausen tulee ajamaan todella vihaisesti ja hakee hänkin voittoa raivolla. Mutta kyllä meilläkin on ykköstila hakusessa, uhkaa keravalainen.

Sprinttikilpailu ajetaan Kroatiassa lauantai-iltana ja 18 kierroksinen pitkä kilpailu sunnuntaina alkuiltapäivästä.
 

Uusin numero