Päivärinta MM-kärjessä renkaita syövälle Rijekan radalle

Suomalaiskaksikko puolustaa asemiaan MM-sarjassa tulevana viikonloppuna Kroatian Rijekassa.

Automotodrom Grobnik-radalla ajettava kilpailu on MM-sarjan kolmas osakilpailuviikonloppu ja Päivärinta/Kainulainen starttaa viikonvaihteen kahteen kilpaan tavoitteena jälleen palkintopalli.

– Maltti on valttia tuolla radalla, sanoo LCR-BMW-pyörää käskevä Päivärinta joka johtaa MM-sarjaa yhdessä purkkiorjansa Kirsi Kainulaisen kanssa 11 pisteen erolla hollantilaiseen Bennie Streuer/Geert Koerts duoon.

– Rata syö rengasta ja siellä voi ajaa täysiä vain kolme, tai neljä kierrosta. Sitten on renkaat loppu. Rijekassa on ajettava maltilla ja renkaita säästellen, tietää useita kertoja Grobnik-radalla kilpaillut nelinkertainen maailmanmestari.

Rijekassa ajetaan kaksi erillistä sivuvaunujen MM-starttia. Lauantaina, myöhään iltapäivällä kaasutellaan 10 kierroksinen sprintti ja sunnuntaina puolet pidempi ns. Gold Race. Paikat lähtöruudukkoon ratkotaan jo perjantaina.

Sivuvaunujen kahdeksan osakilpailuviikonloppua käsittävä MM-sarja suuntaa Kroatiasta Unkarin Pannoniaringille, jossa ajetaan seuraava kilpailu jo viikon kuluttua.

Uusin numero