Päivärinta kiinni paalupaikassa

LCR-Suzukia ohjaava Päivärinta oli sveitsiläisen purkkiorjansa Hännin kanssa nopein kilpailun ensimmäisessä aika-ajossa torstaina.

Suomalaissveitsiläinen duo kiersi Magny Coursin 4,4 kilometrisen radan aikaan 1.46,660. Päivärinta oli 0,107 sekuntia kakkoseksi ehtinyttä Birchallin englantilaista veljesparia kiireisempi. Kolmanneksi päräytti saksalaisranskalainen pari Jörg Steinhauser-Gregory Cluze jo lähes sekunnin pohjista.

Vaikka toinen osa aika-ajoa on vielä jäljellä, niin Päivärinta uskoo pysyvänsä torstain noteerauksella kärkikolmikossa.

– Kun kaksi vuotta sitten ajoin tällä radalla viimeksi, niin silloin kellotettiin lähes kolme sekuntia hitaampi aika. Uskon, että tämänpäiväisellä ajalla ollaan vähintään kolmen sakissa ja voi olla, että tuo riittää jopa paalulle. Sitä paitsi meillä jäi vielä vähän reserviin ja tiukan paikan tullen tuostakin ajasta voin vielä viilata jokusen kymmenyksen. Se nähdään sitten huomenna, Päivärinta tiesi torstain aika-ajon jälkeen.

Kilpailun toinen ja ratkaiseva aika-ajo ajetaan perjantaina aamupäivällä. Varsinainen MM-sarjan avauskilpailu ajetaan lauantaina lyhyenä ns. sprinttikilpailuna.

Magny Cours, Ranska.
Ratamoottoripyöräilyn Superside-luokan MM-osakilpailu 1/7. Ensimmäinen aika-ajo:

1. Pekka Päivärinta/Adolf Hänni, Suomi/Sveitsi, LCR-Suzuki  1.46,660
2. Ben Birchall/Tom Birchall, Iso-Britannia, Yamaha + 0,107                                             
3. Jörg Stenhauser/Gregory Cluze, Saksa/Ranska, BMW + 0,772
4. Tim Reeves/Ashley Hawes, Iso-Britannia, Suzuki + 1,273
5. Marcus Shlosser/Thomas Hofer, Saksa, Suzuki + 1,321
 

Uusin numero