Päivärinta kiinni kullassa – sivuvaunujen MM-sarjassa lähestytään ratkaisuhetkiä

Kilpailu mestaruudesta tiukkenee kauden kääntyessä reilusti ehtoopuolelle, sillä starttiruudukkoon pakkautuu Assenissa kaikkiaan 30 ajopeliä.

Suomalaiskaksikko starttaa hollantilaiskilpailuun 18 pisteen sarjajohdossa ja mielii parantaa viimevuotista tulostaan. Vuosi takaperin neljänneksi kaasutellut kaksikko tiputettiin sarjakärjestä juuri Assenissa.

– Viimevuotista pitää petrata. Täytyy vaan toivoa, että kaikki toimii. Pyörässä on uusi vastikään sisään ajettu moottori, joten sen ei ainakaan pitäisi vanhuuttaan laueta, mietiskelee Päivärinta.

Päivärinnan pyöräkunnan LCR-BMW.n katteen alla murisee uusi BMW tehtaan tarjoama moottori, joka suo pilotille mahdollisuuden pähkäillä moottorihuolien sijaan ajotaktiikkaa.

– Paljon olen viimeaikoina mietiskellyt taktiikkaa millä Assenissa ajetaan. Rata on nopea, mutta pyörä on ok, ei sen pitäisi olla siitä kiinni. Katotaan mitä muut tekee. Hereillä kuitenkin pitää olla heti alussa ja satsata uudet renkaat jo heti ensimmäiseen aika-ajoon, sillä ajoaikaa ei meillä paljoa ole, viittaa suomalaispilotti kilpailun tiukkaan aikatauluun.

Sivuvaunujen ajomäärä ei Hollantilaiskilpailussa ole suuri, sillä lauantaina aamupäivällä ajetaan kaksi puolituntista aika-ajo sessiota ja sunnuntaina puoliltapäivin suomen aikaa 20 ratakierrosta sisältävä Gold Race. Säätiedotus lupailee lauantaille sadekeliä, joten suomalaiskaksikko päässee kokeilemaan aivan uutta rengasvalikoimaa.

– Meillä on olemassa erikoisemmat sadekelin renkaat. Jos ne pelaa, niin siitä on meille etua, sillä muilla ei samallaisia ole, paljastaa LCR-BMW.n ajajana toimiva Päivärinta.

Superside WC-sarjassa on Assenin kilpailu mukaan lukien jäljellä neljä kilpailustarttia ja mestaruus on todennäköisesti enää kolmen kaksikon kauppa. Pekka Päivärinta/Kirsi Kainulainen johtaa pistein 101. Ranskalaiskaksikko Sebastian Delannoy/Kevin Rousseau on toisena 83 pisteen voimin.

Kolmas mahdollisesti mestaruuteen yltävä kaksikko on Markus Schlosser/Thomas Hofer sveitsistä kerättyään alkukauden kilpailuista 79 pistettä.

Kauden ennakkosuosikkipari Tim Reeves/Gregory Cluze on 64 pisteineen jo menettänyt mahdollisuutensa titteliin. Sama kohtalo on edessä myös hallitsevalla mestariparilla, kuudentena 43 pisteellään majailevalla hollantilaiskaksikkolla Bennie Streuer/Geert Kooerts.

Teksti ja kuva: Team 44 Racing tiimin tiedotus/Tuomo Seppänen

Uusin numero