Päivärinta kakkosruutuun Saksassa

Keravalaispilotti kellotti tässä kauden viidennen MM-osakilpailuviikonlopun aika-ajossa ratakierroksen aikaan 1.31,846, joka oli 0.068 sekuntia hitaampi paalupaikan vallanneen Ben ja Tom Birchalin parhaaseen varviin verrattuna.

Kolmannen eturivin paikan valtasi sarjassa Päivärinnan niskaan hengittävä saksalaisajaja Jörg Steinhausen 0,255 kärkiaikaa hitaampana. Kärkikolmikko oli omilla sekuntiluvuillaan, sillä nelosruutuun kaasutellut Michael Grabmuller jäi kärjestä jo pari sekuntia.

Päivärinta-Hänni -duo kellotti parhaan kierroksensa jo perjantain ensimmäisessä, alkuiltapäivästä ajetussa aika-ajo sessiossa. Paalupaikkakin oli otettavissa, mutta brittipari oli tien tukkona.

– Ajettiin siinä ensimmäisessä sessiossa parhaat ajat Birchallin perässä. Suorilla ei jääty yhtään, mutta muutamassa paikassa kaverit oli tukkona. Pitää muistaa kisassa nuo jarrupaikat, siinä on senssit iskeä, luonnehti Päivärinta.

– Kärkikolmikko on tasainen, joten huomisessa sprinttikisassa ratkaisee startti. Kaikkien laitteet kulkee samoja, joten se on ukoista kiinni. Pyörä ja renkaat pelaa hyvin, joten kisaan lähdetään taistelemaan, lupailee karavalainen.

Oscherslebenin MM-osakilpailuviikonlopun ensimmäinen sivuvaunukisa, 10 kierroksen mittainen sprinttikilpailu kaasutellaan lauantaina heti puolen päivän jälkeen. Sunnuntaina on sitten vuorossa ns. Gold Race, joka on mitaltaan 21 ratakierrosta.

5/8 MM-osakilpailuviikonloppu aika-ajo tulokset:
1. Ben Birchall/Tom Birchall iso-Britannia LCR-Suzuki 1:31.778, 2. Pekka Päivärinta/Adolf Hänni Suomi/Sveitsi LCR-Suzuki -0.068, 3. Jörg Steinhausen/Ashley Hawes Saksa/Iso-Britannia LCR-BMW -0.255, 4. Michael Grabmuller/Manfred Wechselberger Itävalta LCR_Kawasaki -1.926, 5. Scott Lawrie/James Neave Iso-Britannia LCR-Suzuki  -2.021, 6. Petri Makkula/Timo Karttiala Suomi LCR-BMW -2.282.

Uusin numero