Päivärinta/Kainulainen soitatti komeasti Maamme-laulun Unkarissa

Helpolla ei voitto Pannoniaringillä irronnut. Ranskalaispari Sebastien Dalannoy/Kevin Rousseau varjosti suomalaisparia koko kymmenkierroksisen kilpailun ajan. Myös brittiläisranskalainen kaksikko Tim Reeves/Gregory Cluze kamppaili ykköstilasta johtaenkin kilpailua pariin otteeseen.

Kilpailun osittainen ratkaisu tapahtui kaksi kierrosta ennen maalia, kun Reevesin ajopeli hyytyi ja neljäntenä ajanut sarjakärkipari Markus Schlosser/Thomas Hofer suistui radalta samassa rytäkässä.

Päivärinnan ja Delannoyn voittokamppailu huipentui kalkkiviivoille ja suomalaiskaksikko voitti muutamalla pyörän mitalla. Voitto nosti Päivärinnan pyöräkunnan sarjan kärkeen.

Väsynyt ja hiestä märkä voittaja omisti voiton repsikalleen.

– Tämä oli tärkeä voitto ei minulle, vaan Kirsille. Hän on nyt ensimmäinen nainen ykköspallilla, totesi sipoolainen kansainvälisen lehdistön tentissä.

– Ei kisassa ollut muita ongelmia, kuin tämä kuumuus. Tiukkaakin oli koko ajan ja piti peitellä, ettei kaverit pääse tuikkaamaan ohi, kuvaili Päivärinta.

Riemunkiljahduksia palkintopallilla päästellyt Kirsi Kainulainen herkistyi kyyneliin.

– Tuntuu mahtavalta. Tätä on haettu ja nyt se on totta. Kuumuuden kanssa oli pieniä ongelmia, mutta niistä selvittiin, sanaili iloinen voittoja palkintojenjako härdellin jälkeen.

Pitkään ei suomalaiskaksikko voinut voittoa juhlia, sillä sunnuntaina on vuorossa pitkä Gold Race ja ajopeli vaatii täyden huollon.

– Peli on käytävä läpi, öljyt vaihdettava ja tehtävä iso huolto. Ei tässä juhlimaan ehdi. Saattaa mennä aamuyölle ennenkin pääsee nukkumaan, summasi Päivärinta hyvän päivän illan.

Päivärinta/Kainulainen kaksikon kaveriksi palkintopallille kipusivat kakkoseksi ajanut ranskalaispari Dealnnoy/Roussea ja kolmospaikan keskeytysten myötä perinyt brittipari John Holden/Stuart Ramsey.

Suomalaispari siirtyi sarjajohtoon 81 pisteellään. Delannoy kipusi kakkoseksi 67 pisteellään ohi keskeyttäneen Schlosser/Hofer parin.

Teksti ja kuvat: Tiimin tiedotus/Tuomo Seppänen
 

Uusin numero