Päivärinta/Kainulainen nopein kaksikko Rijekassa perjantaina

Suomalaiskaksikko kiersi karvan päälle nelikilometrisen Rijekan Grobnik-radan aikaan 1.35,490 ja kukisti sarjakärkiparin Tim Reeves/Grogory Cluze 0,04 sekunnilla.

Kolmanneksi kellottanut, F2-luokan ajopelillä ajava brittiläinen veljespari oli jo 1,3 sekuntia hitaampi. Hallitseva maailmanmestarikaksikko Bennie Streuer/Geert Koerts oli vasta viides jo lähes kahden sekunnin päässä suomalaisista.

– Ei me edes yritetty ajaa aikaa. Silloin kun ajettiin toisella rengasmerkillä, niin ajettiin 32 alkuisia aikoja. Joten tämä noteeraus on ihan hyvä. Varsinkin kun ajettiin vanhalla etusella ja pulkan renkaalla. Ainoastaan takana oli uusi rengas, tuumi sipoolainen.

– Huomenna sitten vasta näkee missä mennään, kun ajetaan aika-ajot, mietiskeli Päivärinta tunkien jäitä hattuun.

Rijekan Grobnik rata pinnaltaan karhea ja se syö rengasta muita ratoja ahnaammin, joten kilpailussa pärjääminen vaatii malttia tietää radalla useasti esiintynyt Päivärinta.

– Täällä on oltava tarkka kaasun kanssa. Pitää välttää sutimista ja yrittää säästää rengasta. Se on pärjäämisen ehto.

Sivuvaunut ratkovat lähtöruudut Rijekassa lauantaina aamupäivällä ja illan suussa ajetaan 10 kierroksen sprintti-kilpailu. Sunnuntaina on vuorossa lähes puolet pidempi 18 kierroksen Gold Race.

Teksti ja kuva: Tiimin tiedotus/Tuomo Seppänen

Uusin numero