Päivärinta ja Veräväinen kakkosruutuun Slovakian aika-ajoissa

Kolmipyöräiset pohjustavat Slovakiassa Le Mansin avauskilpailun tapaan moottoripyörien kestävyysajon, Endurancen kahdeksan tuntisen MM-sarjan kilpailun. Torstaina radalla kaasuteltiin ensimmäinen aika-ajosessio.

MM-sarjassa kolmantena avauskilpailun jälkeen majaileva suomalaispari Pekka Päivärinta / Jussi Veräväinen starttaa kilpailuun tarkoituksenaan parantaa avauskilpailun kolmas sija. Siihen on olemassa hyvät perusteet, sillä suomalaiskaksikko kaasutteli torstaina ajetussa ensimmäisessä aika-ajosessiossa toiseksi nopeimman ratakierroksen, joka kulki aikaan 2:14.887. Harjoitusten ykkönen brittipari Tim Reeves / Mark Wilkes oli reilut kaksi sekuntia kiireisempi kellottaen ajan 2:12.828. Hallitseva mestaripari Ben ja Tom Birchall oli kolmas 0.183 Päivärinnan perässä.

– Fiilikset on hyvät. Kakkostila on parempi kuin aika-ajossa Le Mansissa. Ero kärkeen on kuitenkin iso, enkä tiedä mistä se johtuu. Epäilen, että suorilla jäädään, mutta toisaalta me ajettiin kovilla renkailla. Tietenkin tilanne saattaa huomenna muuttua. Jos jossain muille hävitään, niin suorilla. Yritetään vielä tänään illalla löytää moottorista lisää kulkuja, mietiskeli Päivärinta aika-ajon jälkeen.

Perjantaina ajetaan seitsemän ratakierroksen Sprintti ja lauantaina 13-kierroksinen Gold Race. Sivuvaunut starttaa Sprinttiin perjantaina klo 13.45 Suomen aikaa. Gold Race alkaa lauantaina aamupäivällä klo 10.55.  Starttiruudukot ratkotaan lopullisesti perjantaina aamupäivällä ajettavan toisen aika-ajo session perusteella.

Superside-sarja 2/7 Slovakiaring Slovakia 1. aika-ajo tulokset:

1. Tim Reeves/Mark Wilkes, Iso-Britannia, LCR-Yamaha 2:12.828
2. Pekka Päivärinta/Jussi Veräväinen, Suomi, LCR-Honda +2.059
3. Ben Birchall/Tom Birchall, Iso-Britannia, LCR-Yamaha +2.242
4. John Holden/Lee Cain, Iso-Britannia, LCR-Kawasaki 2.570
5. Bennie Streuer/Kevin Rousseau, Hollanti/Ranska, LCR-Kawasaki +3.620

Teksti: Tuomo Seppänen / Team 44 Racing tiedotus

  •  

 

Uusin numero