Päivärinta ja Kainulainen starttaavat mitalijahtiin toisesta rivistä

Suomalaiskaksikko kellotti Saksan Ocsherslebenin radalla perjantaisissa aika-ajoissa kierrosajan 1:32.753, kun paalulla kaasutellut brittipilotti Tim Reevesin pyöräkunta pysäytti kellot aikaan 1:31.340. Päivärinnan paras noteeraus syntyi toisessa, perjantaina illansuussa ajetussa sessiossa. Koko ajan menoaan petrannut suomalaispilotti valitteli pyörän menohaluja.

– Ei tuo vauhti riitä siihen mihin pitäisi. Tilanne on henkisesti vaikea, sillä pyörää ei ole saatu kulkemaan, eikä enää ehdi sille mitään tekemään. Se on kaiken lisäksi liian painava.

– Näillä kuitenkin mennään ja onnen kautta voidaan pärjätä, sanaili nelinkertainen mestari sysäten paineet kilpakumppaneilleen.

Aika-ajon ykkösparin Tim Reeves/Gregory Cluzen ainoa mahdollisuus ajaa mestaruuteen on voitto viikonlopun molemmissa kilpailuissa ja sen lisäksi ei kakkosruudusta starttaava hollantilaispari Bennie Streuer/Geert Koerts tai Päivärinnan pyöräkunta saa olla kahdesti kakkonen. Tämän vuoksi brittipilotti toi päätöskilpailuun mukaan MM-sarjan debytantin, brittipari Andrew Peach/Keith Richardson toivoen heidän kiilaavan kilpailuissa toiseksi.

Oscherslebenin Motorsport Arenalla ajetaan sivuvaunuilla kaksi MM-starttia. Lauantaina aamupäivällä kaasutellaan 10 kierroksinen sprintti ja sunnuntaina 16 kierrosta käsittävä Gold Race.

MM-mitalistien järjestys on selvillä klo 15.00 Suomen aikaa. Jo nyt on selvää, että Kirsi Kainulainen tulee olemaan ensimmäinen nainen, joka on sijoittunut mitaleille moottoripyörien MM-sarjoissa.

Ratamoottoripyöräily Sivuvaunut MM-sarjan päätösviikonloppu aika-ajon tulokset:
1. Tim Reeves/Gregory Cluze, Iso-Britannia/Ranska, LCR-Kawasaki 1:31.340, 2. Bennie Streuer/Geert Koerts, Hollanti, LCR-Suzuki 1:31.915, 3. Andrew Peach/Keith Richardson, Iso-Britannia, LCR-Kawasaki 1:32.037, 4. Pekka Päivärinta/Kirsi Kainulainen, Suomi, LCR-BMW 1:32.753, 5. Andre Kretzer/Jens Lehnertz, Saksa, LCR-Suzuki 1:33.646.

Uusin numero