Päivärinta ja Hänni voittivat Schleizissa

Kaksikko johti kilpailua maalista ruutulipulle ja jättivät viime vuoden maailmanmestarit Ben ja Tom Birchallin 5,9 sekunnin päähän.

Kolmansiksi ajaneet Tim Reeves ja Gregory Cluze jäivät Päivärinnasta 24,4 sekuntia ja neljänsiksi ruutulipulle ehtineet Kurt Hock ja Enrico Becker 30,4 sekuntia.

Voitto tiesi, että Päivärinta ja Hänni siirtyivät 66 pisteellä MM-pistejohtoon, kun osakilpailuja on ajettu kolme. Birchallin veljekset hengittävät kuitenkin niskaan vain yhden MM-pisteen päässä.

– Tämä kilpailu todisti, että tasaisilla vakiokoneilla ajettaessa hyvän startin ja aggressiivisten alkukierrosten merkitys nousee arvoonsa kilpailun kulussa. Birchall kävi kisan aikana pari kertaa rinnalla, mutta ei päässyt ohi. Kilpailun puolen välin jälkeen etumatkamme kasvoi sekunnin verran kierroksella, iloinen Päivärinta kertoi kilpailun jälkeen ja sanoi höllänneensä vauhtia viimeisillä kierroksilla.

Ennen seuraavaa MM-osakilpailua Päivärinta ja Hänni ajavat viikon kuluttua saksan mestaruusosakilpailun Oscherslebenissa. Siellä on tarkoitus ratkaista pulma, joka aiheuttaa sylinterin kannen venttiilin hajoamisen.

– Kun ajan maksimivauhtia kuutosvaihteella, pyörä sutii ja menee ylikierroksille ja se rassaa venttiiliä. Tähän ongelmaan etsimme lääkkeitä, Päivärinta kertoi.

Uusin numero