Päivärinta ja Hänni toisia Albacetessa

Pitkän 20 kierroksen kilpailun voitti toissa vuoden maailmamestari Tim Reeves, jolla oli kyydissään ensikertalainen James Neavy. Heidän voittomarginaalinsa Päivärintaan ja Hänniin oli 3,7 sekuntia.

Päivärinta kertoi kilpailun kulusta tyytyväisin mielin, sillä Birchallin veljekset jäivät selän taakse. Nyt Päivärinta ja Hänni johtavat MM-pisteiss 65 pisteellä, Birchallilla on koossa 61 ja Reevesillö 57 MM-pistettä.

– Lähdimme kisaan eturivistä ja ensimmäisellä kierroksilla olimme neljänsiä, nousimme pian kolmansiksi ja kisan puolivälissä jo toisiksi. Birchall kuitenkin pääsi ohi ja Reeves meni menojaan. Tarkkailin moottorin lämpöjä ja huomasin, että vauhdin lisäys nostaa lämpötilan sataan asteeseen. Jäin suosiolla pois voittokamppailusta, sillä minulle oli tärkeämpää tulla ruutulipulle ennen Birchallia, Pekka kertoi.

Lämpöongelmaa lukuun ottamatta pyörä toimi Pekan kertoman mukaan moitteettomasti eikä renkaiden kanssakaan ollut ongelmia. Myös Adolf Hänni oli tyytyväinen kilpailun kulkuun ja lopputulokseen.

*****

Pekkä Päivärinta ja Adolf Hänni ajoivat lauantain MM-osakilpailun aika-ajossa eturivin paikan.

Paalulle ajoi Tim Reeves/Patrick Farrance ajalla 1.34,48, mutta Päivärinta ja Hänni jäivät vain kahden sadasosan päähän heistä. Kolmansia olivat englantilaiset Birchallin veljekset ajalla 1.34,6. Kisasta lauantaina tulee siis kova – 20 kierrosta syö miehiä ja koneita.
Pekka oli ihan tyytyväinen aia-ajon tulokseen. Ilman lämpötila oli 40 ja radan 60 astetta. Helteisellä kelillä hän malttoi kokeilla pyörän säätöjä. Ongelmia on vain takarenkaan kanssa.

– Säätämistä tämä on edelleen, voimalla saatiin hyvä kierrosaika. Jos pystymme ajamaan kisan 1.36 kierrosajalla, ei pitäisi olla hätää. Meillä on renkaissa ensimmäisen kerran käytössä erikoisilmanpaineet, joiden avulla renkaat ovat stabiilit, Pekka kertoi.

Suomalais-sveitsiläisen kaksikon päätavoite Albacetessa on tietysti voitto, mutta maaliin pääsy kolmen joukossa riittää heille. Rata on Pekan mielestä nopea ja hyvä ja vaativa. Kurveja on molempiin suuntiin. Hän myös muistuttaa, ett5ä Albaceten kuumuus on kaikkien ongelma – ei yksin hänen.