Päivärinta ja Hänni maailmanmestareita

Mestaruus varmistui lauantaina Ranskan Magny Coursissa ajetussa kauden viimeisessä MM-osakilpailussa, jossa Päivärinta ja Hänni olivat neljänsiä. Mestaruuteen olisi riittänyt jopa 11. sija.

39-vuotiaalle Päivärinnalle maailmanmestaruus oli toinen, ensimmäiseen mestaruuteen hän ajoi Timo Karttialan kanssa 2008. Pitkän uran sivuvaunumatkustajana tehneelle 55-vuotiaalle Hännille mestaruus oli ensimmäinen. Päivärinnan menestystä täydentävät kaksi MM-hopeaa vuosilta 2006 ja 2009.

Magny Coursin kilpailu oli rikkinäinen. Toisella kierroksella kaksi ajoparia kolaroi ja kilpailu keskeytettiin. Päivärinta ja Hänni olivat tuossa vaiheessa viidensiä.
Toista lähtöä ehdittiin ajaa kolme kierrosta, kun tapahtui ulosajo ja taas kilpailu keskeytettiin punaisella lipulla. Päivärinnan ja Hännin sijoitus oli taas viides.
Kolmatta lähtöä ajettiin viisi kierrosta. Lähdön voittivat MM-hopean saavuttaneet britit Tim Reeves ja Gregory Cluze. Sveitsin Marcus Schlosser ja Thomas Hofer olivat ruutulipulla toisia ja MM-pronssille kivunneet viime vuoden maailmanmestarit Ben ja Tom Birchall kolmansia. Päivärinta ja Hänni hävisivät näille niukasti.

Vuodesta 2005 MM-ratoja kiertänyt Pekka Päivärinta oli onnellinen mestaruudesta. Kausi on pitänyt sisällään niin onnistumisia kuin pettymyksiäkin.

– Vaikka kilpailu ajettiin kolmessa erässä, se ei haitannut meitä yhtään. Jokaisessa startissa paransimme tilannetta ja kun meillä ei ollut voittamisen pakkoa, saatoimme ajaa varmasti ja tasaisesti kärjen jäljessä, Päivärinta sanoi kilpailun jälkeen.

Uusin numero